Ispovest majke preminule trudnice (20) iz Knjaževca: Sveti Jovan nam je dao našu Jovanu, a Sveti Jovan nam ju je i uzeo

07.10.2021

15:29

0

Šta ćemo mi sami, kako ćemo bez nje, ostah i bez deteta i bez unučića

Ispovest majke preminule trudnice (20) iz Knjaževca: Sveti Jovan nam je dao našu Jovanu, a Sveti Jovan nam ju je i uzeo
Copyright ATA Images/Pixabay

Majka Jovane Petrović (20) iz Knjaževca trudnice koja je preminula u četvrtom mesecu trudnoće i koja je nosila blizance, ne može da veruje da je izgubila svoje dete i još dvoje unučića.

- Naša Jovana je rođena 20. januara 2001, na Jovanjdan. Sveti Jovan nam je dao našu Jovanu, a Sveti Jovan nam ju je i uzeo. Baš juče, 6. oktobra, kada je i umrla, bio je praznik Začeće Svetog Jovana - kaže majka Aneta Petrović za "Kurir".

Korona virus, vakcina, trudnica / Ilustracija 24sedam
 

Suprug Bojan, koji je juče izašao iz kovid bolnice u Kruševcu, otišao je danas u Niš, gde je u kliničkom centru preminula Jovana na respiratoru, da preuzme telo svoje jedinice.

- Bojan je dobro prošao s koronom, izašao je iz bolnice na dan kad nam je Jovana umrla. Kupio je drveni sanduk, da u njega stavimo limeni u kome je Jovana. Ni da je obučemo za sahranu ne možemo. Ni poslednji put ne mogu da vidim svoje dete. Kako ćemo s ovolikom tugom i žalosti. Sahranjujemo dete od 20 godina, koje je nosilo dvoje dece. I još je sahranjujemo na ovakav način. Kamo sreće da smo svi mi pomrli, a da je ona živa. Samo da su mi nju spasli, pa i da nisu decu, imala bi ona još dece - kaže Aneta.

Kako je objasnila Jovana je počela da kašlje i imala je blagu temperaturu.

- Nije htela kod lekara. Za živu glavu nismo mogli da je oteramo kod doktora. Popila je panadol i spala joj je temperatura, ali posle dva dana se vratil, nije mogla ni da diše. Kad je počela teško da diše, uzeli smo je i odveli. Na prvom, brzom testu je bila negativna, tek je PCR pokazao da ima koronu. Odmah su je prebacili u Niš. I za dva dana sam je izgubila,a pre toga je bila potpuno zdrava. Nisam je ni čula ljudski, nije mogla da diše, njen verenik mi je rekao da je ni ne zovemo, da je poštedimo. Ali, ništa nije vredelo - priča majka.

Jovana je, kaže njena mama, bila presrećna što će dobiti decu s Milošem, iako je sve bilo neplanirano i iznenada. 

- Nosila je devojčicu, a za drugu bebu nisu mogli da vide na ultrazvuku kog je pola. I sad svo troje odoše pod zemlju. Šta ćemo mi sami, kako ćemo bez nje. Ostah i bez deteta i bez unučića- rekla je Aneta kroz suze.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D.A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike