Nove mere stupile na snagu: Šta je sve zatvoreno i gde možete otići do 21 čas?

24.11.2020

17:00 >> 19:04

0

Od danas, pa u narednih deset dana, na snazi će biti nove mere Vlade Srbije, donete radi sprečavanja širenja virusa korona

Nove mere stupile na snagu: Šta je sve zatvoreno i gde možete otići do 21 čas?
Copyright Foto: 24sedam/ Goran Sivački

Nove mere koje je propisao krizni štab i Vlada Srbije u cilju suzbijanju epidemija koronavirusa u 18 časova su stupile na snagu! Krizni štab je uveo niz mera kako bi se sprečila katastrofalna situacija sa koronom u našoj zemlji. Zato, ovom prilikom apelujemo da se pridržavate novih mera.

Od danas, pa u narednih deset dana, na snazi će biti nove mere Vlade Srbije, donete radi sprečavanja širenja virusa korona.

Pozorišta, barovi, klubovi do 18 časova

Do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata – restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture, kao i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, biti ograničeno do 18 sati.

“U periodu počev od 24. novembra 2020. godine zaključno sa 3. decembrom 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 5.00 časova narednog dana”, piše u Uredbi koja je objavljena u Službenom glasniku.

Šta radi do 21 čas?

Prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti radiće do 21 sat.

Apoteke, prodaja goriva na benzinskim pumpama, kao i dostava hrane mogu da rade bez ograničenja.

Zabrana okupljanja

Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od pet osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta minimum četiri metra kvadratnih po osobi.

Ova mera stupila je na snagu 6. novembra, te i dalje važi, a o njoj je tada govorila i dr Darija Kisić Tepavčević.

– Zabrana se odnosi na okupljanje na javnim manifestacijama, što se odnosi na proslave, kongrese i seminare. Misli se na organizovana okupljanja. Ne odnosi se na školsku i radnu sredinu – naglasila je tada ona.

Rad od kuće

Prema novim merama, svi poslodavci bi trebalo da omoguće što većem broju radnika da obavljaju posao od kuće, ukoliko to uslovi dozvoljavaju.

Pojačan gradski prevoz

Od danas u 18 časova će u Beogradu i prevoz biti pojačan, pa će od 17 do 20 časova na ulicama biti dodatnih 236 vozila. Kontrolu da li se svi pridržavaju propisanih mera obavljaće komunalni milicionari, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove i inspektori više republičkih inspekcija (sanitarna, veterinarska, turistička i inspekcija rada). Unutar vozila obavezno je nošenje maske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike