Zaražena učiteljica u Nišu, prvaci i četvrtaci prešli na “onlajn”

13.09.2021

13:56 >> 14:55

0

Autor: R.M.

Učenici po jednog odeljenja prvog i čevrtog razreda niške OŠ Ratko Vukićević prešli na onlajn nastavu

Zaražena učiteljica u Nišu, prvaci i četvrtaci prešli na “onlajn”
Copyright Pixabay

Zbog toga što su učiteljica i tri učenika prvog razreda OŠ „Ratko Vukićević“ u Nišu pozitivna na koronu, kao i dva učenika četvrtog razreda, ova dva odeljenja prešla su na „onlajn“ nastavu.

Zasada nema informacija koliko je odeljenja u nižim razredima škole prešlo na ovakav vid nastave, ali kako kaže v. d. načelnik Školske uprave Niš Predrag Nešović situacija se dinamično menja, pa u proseku jedno ili dva odeljenja po školi je na nastavi od kuće.

Direktorka škole “Ratko Vukićević” Divna Stevanović kaže da su prvaci na “onlajn” nastavi od 9. septembra i tako će biti do 19. septembra.

– Kad se u odeljenju pojave dva deteta koja su pozitivna, prema stručnom uputstvu, odeljenje ide u izolaciju. Oni od 9. septembra nisu u školi i radiće onlajn do 19. Istog dana i učiteljica se testirala i ona je pozitivna. Ko je kome preneo, više ne znamo niti možemo da znamo. Pošto je to odeljenje celodnevne nastave i ima dve učiteljice, i druga se testirala i ona je negativna – kaže Stevanović.

Pročitajte još:
Da će svako odeljenje osnovaca u kome bude dvoje ili više zaraženih đaka preći na nastavu na daljinu kaže i v.d. načelnika Školske uprave Niš Predrag Nešović, ali tvrdi da ne zna koliko je trenutno ovakvih odeljenja jer se to, kako navodi, menja iz dana u dan.

Nešović dodaje da se od danas nastava odvija po kombinovanom modelu u odeljenjima sedmog i osmog razreda u osnovnim školama u Nišu, Doljevcu i Beloj Palanci, dok srednjoškolci, kako je ranije saopšteno, nastavu u potpunosti prate onlajn.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike