Beograd i Novi Sad spremno dočekuju Dan zastave: Studenti ponosno ističu srpsku zastavu! (FOTO)

14.09.2021

16:13 >> 17:54

0

Autor: I.Pavlović

Mladi su pokazali da im je stalo do naše države i naših nacionalnih simbola

Beograd i Novi Sad spremno dočekuju Dan zastave: Studenti ponosno ističu srpsku zastavu! (FOTO)
Copyright 24sedam/Gradske info

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je praznik koji se sutra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Praznik je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta. Praznuje se od 2020. godine.

Praznik će obeležiti i Ustanova Studentski centar „Beograd“, zajedno sa studentima koji su u toku dana u Studentskom gradu simbolično istakli trobojke na svim objektima u sklopu Studenjaka. Ovim povodom, postavljeno je čak 1.200 zastava, a inicijativu su podržale i studentske organizacije.

Pročitajte još:

24sedam

Takođe, kako bi obeležili 15. septembar, u okviru Studentskog grada, na platou kod fontane biće istaknuta velika nacionalna zastava, dok će sa okupljenim studentima razgovarati direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) odlučila je da Dan jedinstva obeleži isticanjem trobojke u svim univerzitetskim gradovima u Srbiji.

24sedam

– Smatramo da je poruka koju mladi šalju jako važna jer potvrđuje da je mladima stalo do naše države i naših nacionalnih simbola, istakla je predsednica SKONUS-a Margareta Smiljanić.

Foto:Gradske info

Takođe, zajedničkom akcijom Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu i Studentskog centra u Novom Sadu uz podršku studenata smeštenih u domovima, danas su istaknute zastave na prozorima studentskih soba.

24sedam

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike