Ombudsman pokrenuo kontrolu povodom pretučene žene u Zablaću: Zahtevi upućeni MUP-u i bolnici

02.09.2021

14:17 >> 14:19

0

Autor: A.S.

Suprug je imao zabranu prilaska, zbog prethodnih prijava koje je ona upućivala nadležnim službama

Ombudsman pokrenuo kontrolu povodom pretučene žene u Zablaću: Zahtevi upućeni MUP-u i bolnici
Copyright Ilustracija/PIxabay

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, na osnovu medijskih napisa da je pretučena žena u selu Zablaće kod Čačka nekoliko puta prijavljivala porodično nasilje nadležnim organima.

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, pokrenut je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Opšte bolnice u Čačku.

Pročitajte još:

Podsetimo, Goran V. (30) iz mesta Zablaće kod Čačka, je u noći između nedelje i ponedeljka, zverski pretukao svoju suprugu. Tom prilikom joj je naneo teške telesne povrede, te se ona i dalje nalazi u bolnici, u teškom zdravstvenom stanju.

Pritom, suprug je imao zabranu prilaska, zbog prethodnih prijava koje je ona upućivala nadležnim službama, ali su i živeli u istoj kući. Ovaj bračni par ima četvoro dece

Navodi se da Zaštitnik građana od resornog ministarstva traži da izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad u Čačku i da ga o rezultatima nadzora obavesti u roku od 15 dana.

Takođe, od MUP-a traži da ga u roku od 15 dana izveste da li su ranije obaveštavani o nasilju u toj porodici, kao i koje mere i aktivnosti su preduzimali, odnosno da li je uspostavljena saradnja organa u cilju zaštite žene i dece, javlja Tanjug.

Pročitajte još:

Od Opšte bolnice u Čačku traži se da ga u roku od 15 dana obavesti da li su imali saznanja o nasilju u porodici, kao i koje mere su preduzeli kako bi se pružila adekvatna zaštita, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike