Gotova sednica Kriznog štaba: Stručnjaci otkrili koje mere zahtevaju u narednom periodu!

30.11.2020

11:06 >> 13:43

0

Autor: A. B.

Jedna od tema na stolu je dolazak građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike

Gotova sednica Kriznog štaba: Stručnjaci otkrili koje mere zahtevaju u narednom periodu!
Copyright Tanjug / Sava Radovanović

Sednica Kriznog štaba u punom sastavu završena je nedavno, kada su sa nje otišli članovi tog tela koji ne pripadaju medicinskom delu tog tela. Istovremeno, članovi medicinskog dela Kriznog štaba nastavili su da zasedaju zbog sve lošije epidemiološke situacije u Srbiji.

Oni i dalje rade na preciziranju predloga novih mera za suzbijanje koronavirusa, a koje će dostaviti Vladi Srbije.

Prema dosadašnjim informacijama, stručnjaci su na sednici, koja je počela u 12 časova, zatražili da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica.

Oko ove tačke nije bilo saglasnosti i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.

Najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju. Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

Uvođenje težih mera spomenuo je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je, kada je reč o epidemiološkim merama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, rekao da će država da uradi ono što mora.

Vlada Srbije usvojila nove mere koje su stupile na snagu u utorak 24. novembra, međutim medicinski deo Kriznog štaba se zalagao i za još rigoroznije mere koje su sada “na čekanju”, pa je zatvaranje svega do 17 sati i dalje na čekanju.

Dr Stevanović apeluje: Mogli bismo da imamo najgori scenario zbog nepoštovanja mera
Tuča u kovid ambulanti u Valjevu! Potukli se medicinski radnici

Mera zdravstvenog nadzora za putnike koji ulaze u zemlju je i dalje na snazi, te svi moraju da se registruju na ulazu u zemlju, odakle se upućuju ka kovid ambulantama i prati se njihovo zdravstveno stanje 14 dana, koliko je i propisano.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike