Ove nedelje dozvoljene posete pojedinim privatnim domovima za stare

08.02.2021

09:58

0

Autor: M.V.

Posete su moguće ukoliko su i korisnici i zaposleni primili dve doze vakcine

Ove nedelje dozvoljene posete pojedinim privatnim domovima za stare
Copyright Pixabay

Tokom ove nedelje u privatnim domovima za stare, gde su korisnici, ali i zaposleni primili obe doze vakcine, biće dozvoljene prve posete, rekao je za RTS Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih domova za stare.

Prema njegovim rečima, svaka ustanova je dužna da te posete organizuje na određeni načim u skladu sa epidemiološkom situacijom. Milovanović je naveo je da broj obolelih u domovima za stara lica opada.

Pročitajte još
– Trenutno ima oko 200 obolelih korisnika i 200 zaposlenih sa lakšim kliničkom slikom. Dobra stvar je što svi žele da se vakcinišu, a mi smo omogućili da ekipe dolaze u naše ustanove. Kako su pojedini naši domovi već obavili i revakcinaciju, prve posete biće moguće već ove nedelje – istakao je on i ocenio da su rezulati “izuzetno dobri, a da je samo mali broj obolelih u bolnicama.

Predsednik Udruženja privatnih domova za stare ranije je objasnio da, ukoliko neko od onih koji borave u staračkim domovima ima simptome kovida, svi idu na testiranje, a socijalna ustanova ulazi u 14-dnevnu izolaciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike