Bravo: Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na Olimpijadi u programiranju

15.02.2021

13:00

0

Autor: M.V.

U takmičenju je učestvovalo 233 učenika iz 19 zemalja sa tri kontinenta

Bravo: Učenici Matematičke gimnazije osvojili četiri medalje na Olimpijadi u programiranju
Copyright Printscreen/Matmati;ka gimnazija

Četiri učenika prvog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu osvojilo je medalje na Međunarodnoj olimpijadi u programiranju Info(1) Kup 2021. koja se održala od 13 do 14. februara 2021.

Tokom ova dva dana takmičenja održana su dva kola velike međunarodne olimpijade u programiranju Info(1) Kup 2021. Domaćin takmičenja u onlajn formatu je Nacionalni centar izvrsnosti Rumunije (Prahova). Učestvovalo je 233 učenika iz 19 zemalja sa tri kontinenta koje imaju tradiciju odličnih rezultata na informatičkim olimpijadama.

InfO(1) Kup je veoma zahtevno informatičko takmičenje s obzirom da ekipa takmičara i stručnih vođa mora da obavi dosta tehničkih priprema pred napredni petočasovni informatički višeboj.

Na turnir se plasiralo osam učenika prvog razreda Matematičke gimnazije koji su imali odličan timski nastup, a četiri učenika -su osvojila i medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Srebrnu medalju osvojio je učenik Filip Bojković, a po bronzanu medalju dobili su Jovan Milićev, Jovan Nikolić i Filip Marković.

Pročitajte još
Ostali članovi tima, koji zaslužuju pohvale za nastup su i Vukašin Babić, Dušan Vidojević, Anja Dožić, Uglješa Kuzmanov.

I ove godine su takmičari imali prilike da vide koliko je važno posedovati opšte informatičko obrazovanje, jer su u ovom informatičkom višeboju pokazali ne samo da su odlični u tradicionalno teškim informatičkim disciplinama algoritmike i programskih paradigmi, već su se pokazali i kao odlični poznavaoci projektovanja programa i upravljanja operativnim sistemima i računarskim mrežama.

Čestitamo učenicima, njihovim roditeljima i predmetnim profesorima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike