Patrijarh Porfirije uputio saučešće porodici Đorđa Balaševića: Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života

21.02.2021

17:47 >> 18:06

0

Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta

Patrijarh Porfirije uputio saučešće porodici Đorđa Balaševića: Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

-Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija. Ljubav o kojoj je neumorno pevao je bila sam sadržaj njegovog života, posvećenog supruzi Oliveri i njihovoj deci, napisao je patrijarh srpski Porfirije, povodom smrti srpskog kantautora Đorđa Balaševića, u saučešću koje je uputio njegovoj porodici.

– I zbog te ljubavi, i zbog ove vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, ja izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića, naveo je patrijarh.

-Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta, navodi se u saučešću patrijarha Porfirija.

pročitajte još

Đorđe Balašević  sahranjen je danas u 13 sati u krugu porodice na Novom groblju u Novom Sadu.

U najvećoj tišini i u suzama, supruga Olivera, ćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa, došli su da isprate kantautora na večni počinak. Takođe, brojni građani i obožavaoci Balaševića okupili su se na groblju, gde su se prolamali zvuci tihe pesme, za koju poznavaoci porodice Balašević kažu da ju je kantautor napisao za svoju suprugu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike