Prvi smo u Evropi po broju revakcinisanih! Srbija sve bliža kolektivnom imunitetu

22.02.2021

07:33 >> 08:25

0

Autor: J.S. J.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije

Prvi smo u Evropi po broju revakcinisanih! Srbija sve bliža kolektivnom imunitetu
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ mn

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.230.836 vakcinacija protiv korona virusa i 428.202 revakcinacije.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika naša zemlja je prva u Evropi. Posle Srbije su Malta i Danska.

U svetu je Srbija na 6. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

Kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi, a slede Malta, Danska i Island. Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je treća, posle Izraela i Sejšela, a posle Srbije su SAD i Malta.

Tanjug/Jaroslav Pap

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Pročitajte još

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Inače, da bi se postigao kolektivni imunitet potrebno je da vakcinu primi oko dva miliona građana Srbije, što znači da smo vrlo blizu “magičnog broja.”

Juče je u Srbiju, kao što je predednkmSrbije Aleksandar Vučić i najavio, stiglo 150.000 doza vakcine AstraZeneka, tako da je pored Fajzerove, Sputnjik V i Sinofarm vakcina građanima na raspolaganju i vakcina britansko-švedsku vakcinu.

Vakinacija u Srbiji je počela 24. decembra.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi