Ponovni skok korona brojki: Skoro 3.500 novoinficiranih u poslednja 24 sata

24.02.2021

14:03 >> 14:47

0

Autor: J.B.O.

Najnoviji presek epidemiološke situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji

Ponovni skok korona brojki: Skoro 3.500 novoinficiranih u poslednja 24 sata
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 3.460 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 17 pacijenata.

Testirano je 15.200 osoba.

Na respiratoru su 152 pacijenta.

Koronavirus je u juče potvrđen kod 3.257 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 15 pacijenata. Testirano je 15.000 osoba. Na respiratoru je bilo 157 pacijenata.

Da podsetimo, Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona počela je jutros u 8.00 časova i na njoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u zemlji. Najavljivano je moguće pooštravanje mera, kao i mogućnost zatvaranja škola.

Doktor Predrag Kon je, kako su preneli mediji, odustao od ideje o skraćenju radnog vremena na 18.00 sati za šta se zalagao prethodnih dana. Umesto toga, na sednici Kriznog štaba predložio je da ništa ne radi naredna dva vikenda.

Epidemiolog Predrag Kon je nakon sednice izjavio:

– Imamo zabranu okupljanja, ali se okupljanja istovremeno dešavaju. Očigledno ne može sve da se poštuje. Stalno treba govoriti da su bilo kakva okupljanja veliki rizik. Imam obavezu da kažem da sam jako zabrinut i moguće je da se očekuje povećanje u narednih desetak dana. Pratićemo situaciju, reagujemo kako najbolje znamo i umemo. Kada je reč o medicinskom delu Kriznog štaba, on bi najradije da bukvalno sve zatvori na pet dana, ali ne u smislu policijskog časa – otkriva Kon.

On kaže da bi to bila najefikasnija mera ali je to nemoguće sprovesti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike