Najnoviji korona presek: I dalje raste broj zaraženih, preminulo 15 pacijenata!

25.02.2021

14:03

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: I dalje raste broj zaraženih, preminulo 15 pacijenata!
Copyright

Prema najnovijim podacima u vezi sa virusom korona u Srbiji, za poslednja 24 časa zaraženo je još 3.588 osoba, a preminulo je 15 pacijenata.

Testirano je 15.074 ljudi.

Broj pacijenata na respiratorima 153.

Koronavirus je juče potvrđen kod 3.460 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 17 pacijenata. Testirano je 15.200 osoba. Na respiratoru su bila 152 pacijenta.

Da podsetimo, imunolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa dr Srđa Janković izjavio je da je kraj epidemije koronavirusa daleko i da, uprkos velikom broju vakcinisanja, ne sme biti opuštanja.

– Masovna vakcinacija je fenomen koji će pomoći da bude manje zaražavanja i da bude što manje žrtava. Uslovi za pogoršanje postoje. Treba da se preispitaju i mere koje su na snazi i treba da se dosledno i rigorozno sprovedu – istakao je Janković za Radio-televiziju Vojvodina.

– Vikendi su veliki problem. Predlog je da rade samo prodavnice gde su nasušne potrebe, apoteke i benzinske stanice. Svaki lekar i u Kriznom štabu je za to da se rigoroznije sprovode mere i nadzor, jer imamo situaciju koja preti pogoršanjem – rekao je on.

Pročitajte još:

– Požar se lakše gasi dok je mali, želimo da delujemo preventivno, i potrebno je delovati proaktivno – poručio je Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike