Krizni štab prelomio danas - donete rigoroznije mere, a nova sednica je već u ponedeljak

26.02.2021

08:39 >> 08:42

0

Medicinski deo kriznog štaba je već danima najavljivao strožije mere

Krizni štab prelomio danas - donete rigoroznije mere, a nova sednica je već u ponedeljak
tržni centar ušće - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Podaci o broju novožaraženih prethodnih dana ne ohrabruju -samo juče je registrovano više od 3.500 novih slučajeva, zato su i donete nove mere.

Medicinski deo kriznog štaba je već danima najavljivao rigoroznije sprovođenje kontrola primene postojećih mera, ali i skraćenje radnog vremena za ugostitelje. To se i dogodilo- doneta je odluka da kafići u tržni centri ovog vikenda rade do 14 sati.

Skijališta su označena kao mesta gde se zaraza najviše širi. Bilo je predloga čak i da se u mestima koja su označena kao žarištam ugostiteljski objekti zatvore tokom vikenda.

Prati se i epidemiološka situacija u školama, a ministar prosvete Branko Ruzić kaže da brojke nisu alarmantne, da je zarazeno 0,5 odsto učenika i oko jedan odsto nastavnika, te da se zaraza ne prenosi u školama.

Lekari iz kovid bolnica prethodnih dana ukazuju da su te bolnice ponovo pune, da je sve manje slobodnih meta u Beogradu, te da se razmišlja da se otvaraju kovid bolnice kije su izašle iz kovid sistema.

Pročitajte još

Komadant kovid bolnice Karaburma Ivo Udovičić poručio je juče kriznom štabu da se ogroman požar ne gasi baštenskim crevom i da se hitno preduzmu mere. On je poručio da treba da se ubrza masovna vakcinacija.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić protiv je, opak, skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, jer će mnogo ljudi u ugostiteljskom sektoru ostati bez posla.

Smatra da se zaraza isto širi u 13, 17 ili 20 sati, ako se ne poštuju mere, te da treba insistirati na poštovanju propisanih mera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike