Šta je odlučio Krizni štab: Ovo je detaljan spisak svih mera za vikend

26.02.2021

14:25 >> 17:57

0

Autor: M. I.

Hoteli u čitavoj zemlji služiće građanima hranu i piće u svojim restoranima i kafe-barovima do 14 časova

Šta je odlučio Krizni štab: Ovo je detaljan spisak svih mera za vikend
Copyright Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović

Svi ugostiteljski objekti na teritoriji Republike Srbije sutra i prekosutra (za vikend) radiće od šest do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu. Nakon toga, dozvoljena je samo dostava, tako da posle 14 časova nije moguće vršiti ni “šaltersku uslugu” u kafićima i restoranima.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u ski-centrima, kako samostalnih tako i onih u okviru hotela, služenje hrane i pića tokom vikenda biće dozvoljeno samo na otvorenom – u baštama. “Šalter usluga” za objekte na stazama takođe je moguća samo do 14 časova. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno.

Hoteli u čitavoj zemlji mogu vršiti delatnost služenja hrane i pića u svojim restoranima i kafe-barovima takođe do 14 časova svim građanima. Od 14 do 22 časa, korišćenje te usluge biće dozvoljeno isključivo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u tom hotelu ili nekom drugom kategorizovanom smeštaju. To znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova. Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski-centrima u Srbiji, pišu “Novosti”.

pročitajte još:

Tržni centri, prodavnice neprehrambene delatnosti, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, fitnes centri, baloni za fudbal i druge sportove – za dane vikenda radiće takođe od šest do 14 časova. Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i nakon 14 časova.

Objekti koji zadržavaju svoje radno vreme i na koje se ova ograničenja ne odnose su: trgovinski objekti, apoteke, benzinske pumpe, ordinacije, stomatološke ordinacije, laboratorije, pozorišta i veterinarske amulante.

Kozmetički i frizerski saloni, saloni za negu lepote i objekti iz delatnosti pružanja zanatskih usluga mogu za dane vikenda raditi od šest do 20 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike