Skaču korona brojke: Preko 4.000 inficiranih za dan, na respiratorima 161 pacijent

03.03.2021

14:03 >> 14:07

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o koronavirusu u našoj zemlji

Skaču korona brojke: Preko 4.000 inficiranih za dan, na respiratorima 161 pacijent
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 4.056 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 16 pacijenata.

Testirano je 16.175 osoba.

Na respiratoru je 161 pacijenata.

Juče je u Srbiji je na koronavirus testirano je 16.743 osoba, od kojih je pozitivno 4.157 dok je, nažalost, preminulo 16 osoba. Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima je bilo 168 pacijenata.

Da podsetimo, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa održaće sednicu u petak u 15 časova.

Članovi Kriznog štaba će tada razmatrati dodatno pooštravanja mera, a medicinski deo i dalje insistira na potpunom zatvaranju.

Situacija je naročito teška u Beogradu, gde danima dramatično raste broj novozaraženih, a upravo o tome danas je govorio i epidemiolog i šef Kriznog štaba dr Predrag Kon, koji je istakao da bi potpuno zatvaranje rešilo ovaj problem.

Pročitajte još:

– Poslednje što je raspravljano je kad smo u utorak tražili ove mere i uvek se kaže da je to protivustavno. Ja uvek kažem, interesantno je kako se svi zagrcnemo kad treba da pričao o vanrednom stanju. Svi se sećaju samo policijskog časa. Međutim, policijski čas u slučaju vanrednog stanja bi bio koristan, ali se to uvodi tek kasnije. Daleko smo mi od toga – naveo je dr Kon i dodao da predlog za zatvaranje kafića i restorana nema alternativu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike