Težak dan: Za 24 sata primljena 24 pacijenta u KBC "Dragiša Mišović", na lečenju i trudnice i deca 

09.03.2021

09:09 >> 12:16

0

Autor: M.V.

Novi pacijenti imaju težu kliničku sliku, koja se sada vrlo brzo razvija, odmah nakon pojave prvih simptoma, poručuje dr Predrag Savić

Težak dan: Za 24 sata primljena 24 pacijenta u KBC "Dragiša Mišović", na lečenju i trudnice i deca 
Copyright Tanjug/AP Photo/Andre Penner)

Prethodna noć bila je izuzetno teška. U roku od 24 sata u Kliničko-bolnički centar “Dr Dragiša Mišović” primljena su 24 pacijenta obolela od kovida – rekao je danas zamenik direktora te bolnice dr Predrag Savić.

On je istakao da novi pacijenti imaju težu kliničku sliku, da se nije promenila starosna struktura pacijenata, ali da se promenilo to što se teška klinička slika razvija vrlo brzo nakon pojave prvih simptoma.

Tanjug/AP Photo/Andre Penner)

– Pri samom prijemu, to su progresivne obostrane upale pluća, tako da se zdravstveno stanje tokom procesa lečenja kod nekih pacijenata pogoršava, ali na sreću, oni još uvek dobro reaguju na terapiju koju koristimo u ovoj bolnici – rekao je dr Savić za RTS.

U bolnici i deca i trudnice

U bolnici je smešteno i 14 dece i 11 trudnica koji su oboleli od kovida. Kada je reč o ostalim pacijentima, dr Savić je naveo da najmlađi ima 35, a najstariji 95 godina.

Puni kapaciteti

Dr Savić je poručio da, dok je vredelo apelovati na građane, ti apeli nisu urodili plodom i da su bolnice sada pune.

Pročitajte još
– Ja mogu samo da kažem jednu stvar, da je bolnica “Batajnica” popunila svoje kapacitete od 1.000 kreveta. Zemunska bolnica takođe je popunila svoje kapacitete, preko 350 kreveta. U bolnici “Dragiša Mišović” trenutno radimo na maksimumu kapaciteta – kazao je on, i dodao da niko ne treba da se iznenadi ako pacijenti iz Beograda budu prebacivani u kovid bolnicu u Kruševcu.

Zamenik direktora KBC “Dr Dragiša Mišović” istakao je da, zahvaljujući Ministarstvu zdravlja, stiže sedam lekara i 30 medicinskih tehničara u ispomoć, a u pitanju su zdravstveni radnici iz Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike