Danas sneg, pljuskovi, grad: Poznat datum kada će opet biti prolećne temperature

18.03.2021

05:32 >> 06:32

0

Minimalna temperatura od -2 do 4°C, u Beogradu 1°C, maksimalna dnevna od 4 do 8°C, u Beogradu do 5°C

Danas sneg, pljuskovi, grad: Poznat datum kada će opet biti prolećne temperature
Copyright 24sedam/Ivan Grujić

-U Srbiji u četvrtak umereno do pretežno oblačno i hladno za ovo doba godine, povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Ponegde se očekuju i pljuskovite padavine, lokalno krupa, sugradica ili sitan grad. U toku jutra uslova za susnežicu i sneg biće ponegde i u nižim predelima. Na severu Srbije veći deo dana biće suvo. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, na istoku Srbije i na planinama jak. Krajem dana vetar u slabljenju. Minimalna temperatura od -2 do 4°C, u Beogradu 1°C, maksimalna dnevna od 4 do 8°C, u Beogradu do 5°C – kaže za 24sedam meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji u petak jutro hladno, uz mraz. Tokom dana nešto toplije i u većini predela suvo sa sunčanim intervalima, tek ponegde uz uslove za slabe padavine. Maksimalna temperatura od 7 do 11°C, u Beogradu do 8°C.

Za vikend i u ponedeljak zbog delovanja ciklona sa južnog i centralnog Mediterana biće oblačno i veoma hladno za ovo doba godine sa kišom, susnežicom i snegom. U brdsko-planinskim predelima očekuje se povećanje snežnog pokrivača, a manje formiranje ponegde i u nižim predelima. Na severu će biti uglavnom suvo ili sa najmanje padavina. Biće i vetrovito, uz severoistočni vetar, na jugu Srbije i na planinama jak, uz mećavu i vejavicu.

Prema trenutnim prognozama stabilizacija vremena očekuje se od sredine sledeće sedmice, tj. od 24. marta i tada će uslediti i postepeni porast temperatura, tako da bi one oko 27. marta bile prave prolećne sa vrednostima oko 20°C.

Inače, kalendarski proleće počinje u subotu, 20. marta u 10:37, tako da ćemo zimu ispratiti u znaku pravog jesenje-zimskog vremena.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike