Najnoviji korona presek: Blagi pad broja zaraženih, ali su preminula 34 pacijenta!

21.03.2021

14:15 >> 14:17

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Blagi pad broja zaraženih, ali su preminula 34 pacijenta!
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 4.232 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminula 34 pacijenta.

Testirano je 12.442 osoba.

Na respiratoru je 235 pacijenata.

Koronavirus je juče potvrđen kod 4.687 osoba, a istovremeno preminuo je 31 pacijent. Od poslednjeg izveštaja do juče testirano je 14.866 ljudi. Pomoću respiratora je disalo 230 pacijenta.

Epidemiološka situacija u Srbiji je zabrinjavajuća, a britanski soj virusa postaje dominantan, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek. Poručio je da je situacija u celoj Srbiji i u Novom Pazaru alarmantna i nestabilna.

– Evidentno je da britanski soj pokazuje svoju snagu i po rečima stručnjaka, kolega epidemiologa, trenutno je 80 odsto prisutan. Znači, sve je izvesnije da će britanski soj biti dominantniji nego osnovni soj, što opravdava ovo što se pune bolnice i što imamo mnogo viši broj zaraženih – izjavio je dr Đerlek.

Istakao je da u Srbiji na današnji dan ima oko 840.000 revakcinisanih, što nas ponovo svrstava u sam vrh Evrope i sveta. Međutim, kako kaže, nisu svi regioni tako podjednako zastupljeni u vakcinaciji, zbog čega je juče bio na terenu po nalogu ministra zdravlja.

Pročitajte još:

– Moramo razgovarati sa građanima, moramo objašnjavati koliko je važna vakcina, jer je to jedini spas protiv ove opake bolesti, tako da se nadam da ćemo uspeti i ovde da napravimo pomak – rekao je dr Đerlek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike