U Crnu Goru ćemo na letovanje bez ograničenja?!

25.03.2021

13:46 >> 15:25

0

Verujemo da će ova informacija obradovati sve one koji vole da letnji odmor provode na Crnogorskom primorju

U Crnu Goru ćemo na letovanje bez ograničenja?!
Copyright Budva/Profimedia

Ministarka zdravlja Crne Gore dr Jelena Borovinić – Bojović  je izjavila da su pripreme za turističku sezonu u Crnoj Gori u toku.

U razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, istakla da će njen predlog biti da državljani Srbije mogu da uđu u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja i testova.

Verujemo da će ova informacija obradovati sve one koji vole da letnji odmor provode na Crnogorskom primorju, a to prošle godine nisu učinili zbog zatvaranja granica i obaveznog PCR testiranja.

Inače, od 14. januara 2021. državljanima Srbije omogućen je ulaz u Crnu Goru bez PCR testa, uz poštovanje zdravstvenih mera, u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Premijerka Brnabić poručila je sagovornici da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susedima u borbi protiv korona-virusa, kao i da će Vlada Srbija nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Govoreći o bilateralnim odnosima, premijerka Brnabić je istakla da je temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira, saopštila je vladina Kancelarija za saadnju sa medijima.

Prenoseći zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i premijerki Ani Brnabić i građanima Srbije za podršku u kampanji vakcinacije stanovništva u Crnoj Gori, ministarka Borovinić Bojović je istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti.

Pročitajte još

Ministarka Borovinić Bojović je apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike