"Posle katoličkog Vaskrsa sledi novi talas, a posle...": Dr Tiodorović tvrdi da nas čeka teška situacija

27.03.2021

15:14 >> 18:19

0

Ako bi se popuštalo sa merama koje se odnose na ugostitelje, važno je reći da bi to trebalo da se odnosi na bašte

"Posle katoličkog Vaskrsa sledi novi talas, a posle...": Dr Tiodorović tvrdi da nas čeka teška situacija
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Ako bi se popuštalo sa merama koje se odnose na ugostitelje, važno je reći da bi to trebalo da se odnosi na bašte, kaže prof. dr Branislav Tiodorović.

-Epidemiolozi i deo medicinskog Kriznog štaba smatraju da bi trebalo sačekati nekoliko dana kako bi na osnovu aktuelnih podataka mogli da zaključimo kako dalje postupati sa merama – kaže Tidorović. -Trenutna situacija je takva da je visok broj pozitivnih, obolelih, hospitalizovanih i umrlih, a kako će biti u narednim danima videćemo.

Kako dalje navodi ko bi se popuštalo sa merama koje se odnose na ugostitelje, važno je reći da bi to trebalo da se odnosi na bašte, “jer na otvorenom manji je rizik od zaražavanja, ali uz maksimalno poštovanje mera”.

On za “Blic” podseća da će za nedelju dana veliki broj naših ljudi doći u domovinu zbog katoličkog Uskrsa što može predstavljati svojevrsni rizik, te apeluje na mere opreza u danima koji slede, jer nas nakon toga očekuje novi talas.

Pročitajte još:

-Apel je da se ponašamo svi racionalno i odgovorno. Virus se brzo širi i toga moramo biti svesni. Stiže lepo vreme, pravo proleće, biće više druženja, zato apelujem na sve da ne zaborave koliko dnevno imamo novoobolelih, da su bolnice pune i da se uzdrže od svakog vida zabave i okupljanja. Nedelju dana posle katoličkog Vaskrsa možemo očekivati jedan talas, a posle ćemo videti kako će se dalje odvijati – naglašava.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike