Lončar: Više od 70 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu, plašimo se lošeg scenarija u Novom Pazaru

17.04.2021

12:35 >> 12:52

0

Autor: R.M.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da se stanje među studentskom populacijom i u domovima popravlja iz dana u dan

Lončar: Više od 70 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu, plašimo se lošeg scenarija u Novom Pazaru
Copyright Tanjug/Tanja Valić

U Srbiji je vakcinu protiv korona virusa primilo više od 70 odsto zdravstvenih radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, nakon sastanka s predstavnicima studentskih organizacija, rekao da postoje dileme mladih medicinskih sestara po pitanju steriliteta nakon vakcinacije i ukazao da je razgovor s njima važan, što daje rezultate u procesu imunizacije.

Pročitajte još:
– Što više razgovaramo sa ljudima, sve je veći obuhvat vakcinacije, i tu smo zadovoljni – rekao je Lončar novinarima.

Naveo je da će se poboljšati epidemiološka situacija, čim bude maksimalno brzo vakcinisan dovoljan broj građana. Lončar je rekao i da se stanje među studentskom populacijom i u domovima “popravlja iz dana u dan”, ukazujući da se povećava broj studenata koji žele da prime vakcinu.

– Oko dve trećine studenata izrazili su želju da prime vakcinu, sa jednom trećinom se razgovara – rekao je ministar.

Tanjug/Tanja Valić

Plašimo se lošeg scenarija u Novom Pazaru i okolini

Najslabiji odziv za vakcinaciju protiv korona virusa je u Tutinu, gde je vakcinisano svega 4,5 odsto punoletnih građana, rekao je Zlatibor Lončar. Naveo je da je slab odziv za imunizaciju i u Trgovištu, Merošini i Novom Pazaru i upozorio da se u tom delu Srbije ne poštuju dovoljno mere i da su se građani previše opustili.

-Plašimo se da tamo ne dođe do nekog scenarija koji ne bismo želeli – rekao je Lončar. Kaže da je Novi Pazar i okolina trenutno jedno od najproblematičnijih mesta, jer je tu udeo zaraženih po broju testiranih najveći u Srbiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike