Ministar Lončar obelodanio kada bismo mogli da dođemo do kolektivnog imuniteta: Otkrio i da li u Srbiji ima brazilskog soja korone!

20.04.2021

13:59 >> 14:34

0

Autor: J.B.O.

Kada je reč o kolektivnom imunitetu, ministar zdravlja se oslanja na procene naših stručnjaka

Ministar Lončar obelodanio kada bismo mogli da dođemo do kolektivnog imuniteta: Otkrio i da li u Srbiji ima brazilskog soja korone!
Copyright Tanjug/Strahinja Acimovic

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su procene stručnjaka u našoj zemlji da bismo do kolektivnog imuniteta protiv virusa korona mogli da dođemo krajem juna.

Lončar je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom zdravlja Severne Makedonije Venkom Filipčetom kazao da bi to moglo da se desi ukoliko se ispoštuju sve zaštitne mere i ako se vakcinacija bude odvijala tempom kao što se odvijala dosad.

– Kada je reč o kolektivnom imunitetu, procena naših stručnjaka je da bismo mogli da dođemo u tu fazu krajem juna, uz to da ispoštujemo sve – da se pridržavamo mera i da se vakcinišemo tempom koji sada ide. To zavisi od svih tih faktora – kazao je Lončar.

Brazilski soj koronavirusa još uvek nije potvrđen u Srbiji, izjavio je danas ministar zdravlja, uz napomenu da to ne znači i da nije prisutan u našoj zemlji.

On je, međutim, na konferenciji za medije, kazao da se država i zdravstveni sistem ponašaju kao da pšostoji prisustvo tog soja virusa u Srbiji.

– Mi zvanično nismo potvrdili postojanje brazilskog soja, što ne znači da nećemo – kazao je Lončar.

Pročitajte još:

On je dodao da je taj virus, kada god se pojavio u nekoj zemlji, brzo bio i potvrđen.

– Ne kažem da ga nema, samo kažem da ga nisu potvrdili, ali se ponašamo kao da je tu, jer jedino tako možemo da odgovorimo na te izazove, ako mislimo da je već prisutan – zaključio je Lončar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike