U Nišu koronom zaražena i beba, u Čačku virus odneo četiri života

24.04.2021

09:31

0

Autor: R.M.

U Nišu 255 bolničkih pacijenata u teškom stanju, a 120 Čačana smešteno u bolnicu zbog virusa

U Nišu koronom zaražena i beba, u Čačku virus odneo četiri života
Copyright Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel)

U Nišu je broj novozaraženih pao na manje od 100 dnevno, što je trostruko manje nego početkom meseca. Ipak, i dalje je u bolnicama 255 pacijenata u teškom stanju, a u dečijoj kovid bolnici je i jedna beba. Trenutno je u dečijoj kovid bolnici KC Niš 15 mališana koji se leče, a kod njih šestoro je prisustvo kroona virusa potvrđeno.

Imunolog Jelena Vojinović izjavila je za RTS da je beba koja se leči od kovida dobro.

Pročitajte još:
– Od prvog marta prošle godine Dečja klinika je formirala dečju kovid bolnicu, odnosno Odeljenje za infekcije, kroz koje je prošlo više od 600 dece, a kod više od 200 je dokazana infekcija – istakla je Vojinović.

Ona je navela da deca imaju drugačiji imunski odgovor u odnosu na odrasle i da su kod njih prisutne respiratorne tegobe, ali ne u tolikoj meri.

Vojinović je rekla da jedan dečak još na respiratoru, ali da on od ranije ima multisistemske probleme i da su uspeli da ga stabilizuju.

U Čačku četiri smrtna slučaja

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice Čačak hospitalizovano je 120 pacijenata, a u respiratornom centru od 13 pacijenata, dva su na respiratoru. U protekla 24 sata primljeno je šest, a otpušteno 16 pacijenata. Jedno lice je transportovano u Beograd, prenosi Glas Zapadne Srbije. Umrle su četiri osobe koje su bile pozitivne na korona virus.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike