"Imunizovani treba da imaju benefite": Dr Kon o selektivnom popuštanju mera

26.04.2021

07:21 >> 07:41

0

Još je mali broj vakcinisanih, to je vrlo osetljiv i klizav teren, rekao je dr Predrag Kon

"Imunizovani treba da imaju benefite": Dr Kon o selektivnom popuštanju mera
Copyright Dr Predrag Kon, Printscreen/Youtube, Novo jutro

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je danas da korona virus trenutno najviše cirkuliše među populacijom starosti od 25 do 50 godina.

Kon je za TV Happy istakao da je potrebna ubrzana vakcinacija.

Odgovarajući na pitanje da li će biti beneficija za one koji su vakcinisani, dr Kon je odgovorio da bi to bila određena pozitivna diskriminacija kada je reč o onima koji imaju antitela da imaju slobodu da se okupljaju.

– Pa vidite, što se tiče takve situacije, da postoji neka pozitivna diskriminacija, smatram da treba da imaju neke benefite svi koji su zaštićeni, oni koji su vakcinisani, koji imaju antitela ili negativan PCR test. Ta ideja već postoji neko vreme. Vi ne možete o tako nečemu da pričate ako je vakcinisanih samo 10 odsto jer je tada veoma ozbiljna diskriminacija – rekao je dr Kon i dodao da to mora da bude odluka ne samo Kriznog štaba, već svih državnih organa.

Pročitajte još

Epidemiolog je govorio i o organizaciji slavlja.

-Mi pred sobom imamo i dalje klizav period. Od Kriznog štaba se očekuje popuštanje mera, a građani ne mogu da razumeju da u tom slučaju treba da poštuju mere i da obavezno nose maske osim kada konzumiraju hranu i piće. To je bežanje od istine. Da li neko misli da će ljudi da se ponašaju drugačije u zatvorenom delu kafića? Ne može tako, ne mogu tako da se se odobre svadbe i veselja, da se sve to ne poštuje. Opet se vraćamo na pitanje, ako su svi vakcinisani, situacija bi bila drugačija -istakao je šef Kriznog štaba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TV Hepi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike