Najnoviji korona presek: Za dan zaraženo 609 osoba, preminulo 15 pacijenata!

19.05.2021

13:04 >> 13:06

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Za dan zaraženo 609 osoba, preminulo 15 pacijenata!
Copyright

Najnoviji korona presek pokazuje da je u poslednja 24 sata virusom zaraženo još 609 osoba. Na žalost, bitku sa koronom izgubilo je 15 pacijenata.

Testirano je ukupno 10.761 osoba.

U bolnicama se na respiratorima nalazi 80 pacijenata.

Juče je u Srbiji na koronavirus testirano 11.870 osoba, od kojih je pozitivno 686 dok je, nažalost 14 osoba preminulo. Na respiratorima je bilo 86 osoba.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da 21. jun još nije fiksiran datum posle kog bi mogla da budu dozvoljena veća okupljanja kao što su festivali i proslave, već da je taj datum “nametnut od ivent indistrije”, i može da bude pomeran u skladu sa epidemiološkom situacijom.

– Potrebno je da 50 odsto stanovništva primi obe doze vakcine i da prođe najmanje dve nedelje posle druge doze – rekao je dr Kon.

Pročitajte još:

Kako je dodao, Beograd je grad koji će verovatno i dostići taj cilj do 21. juna, dok se, međutim, za ostale delove zemlje to “ne može tvrditi”.

– Izuzetno je važna aktivnost virusa. Ako bi ona počela da raste, taj datum bi morao da se pomeri – istakao je Kon i dodao da je trenutna epidemiološka situacija solidna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike