Najnoviji korona presek: Virus potvrđen kod 550 osoba, preminulo 14 pacijenata!

20.05.2021

13:04 >> 13:05

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Virus potvrđen kod 550 osoba, preminulo 14 pacijenata!
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 550 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 14 pacijenata.

Testirano je 10.062 osoba.

Na respiratoru je 70 pacijenata.

Juče je koronavirusom zaraženo još 609 osoba. Na žalost, bitku sa koronom izgubilo je 15 pacijenata. Testirano je ukupno 10.761 osoba. U bolnicama se na respiratorima nalazilo 80 pacijenata.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će sutra biti održan veliki događaj kojim će se pokrenuti targetirana kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina.

Brnabić je to kazala odgovarajući na pitanja novinara, a nakon uručenja donacije Udruženja pčelara NURDOR-u i pedijatrijskim ustanovama širom zemlje, dodajući da će to rezultirati većim procentom vakcinisanih u toj populaciji gde je procenat vakcinisanih, kako kaže, problematičan.

– Sutra pokrećemo kampanju, ja ću nastaviti da obilazim Srbiju i da molim i apelujem na ljude da se vakcinišu, jer je to jedini način da pobedimo korona virus i nastavimo sa normalnim životom – kazala je premijerka.

Pročitajte još:

Kao dobru stvar, Brnabić ističe to što je populacija iznad 64 godina starosti skoro u potpunost zaštićena vakcinama.

Ipak, kako naglašava, i lekari govore da u bolnicama zavrsavaju sve mlađi ljudi, što je zbog toga što tu nažalost nema tako dobar procenat vakcinacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike