Protestovali studenti na Medicinskom fakultetu: Traže dodatne ispitne rokove i odlaganje julskog

21.05.2021

10:24 >> 12:34

0

Studenti su naveli da su im profesori tražili da izađu na ispite iako im prethodno zbog pademije korona virusa nisu održane mnoge praktične vežbe, navodeć

Protestovali studenti na Medicinskom fakultetu: Traže dodatne ispitne rokove i odlaganje julskog
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

 Studenti Medicinskog fakulteta su danas protestovali.

Kažu da su dogovorili sa Upravom fakulteta da će se pronaći konačno rešenje za studentske zahtevemeđu kojima su dodatni ispitni rok i ukidanje julskog roka.

Student treće godine Andrija Stefanović rekao je novinarimanakon završetka razgovora sa dekanom Nebojškom Lalićem, da  je dogovoreno da će se fakultet potruditi da omogući dodatni rokkao i da se revidira odluka o polaganju praktičnog ispita. 
 
Kako je rekaostudenti bi na taj način to gradivo polagali usmenojer zbog epidemije korona virusa nisu imali mnoge praktične vežbe. Stefanović je rekao da konačan dogovor nije postignutte da će sledećeg četvrtka biti novi razgovori. 
 

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Verujem da je ovo dobitak i pobeda studenataisto kao i dobitak za fakultet – istakao je Stefanović. 

Studenti su naveli da su im profesori tražili da izađu na ispite iako im prethodno zbog pademije korona virusa nisu održane mnoge praktične vežbe, navodeći da nemaju adekvatno znanje da sada izađu na ispite.

 

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Izmeđuostalog, studenti su tražili da polaganje engleskog jezika bude u onlajn formi što, kako kažu, nisu imali priliku ni da predoče upravi fakulteta.

 

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

 

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike