Nordeus ulaže tri miliona dolara za pokretanje fondacije posvećene podršci obrazovanju

02.06.2021

19:23

0

Pomoć deci da ostvare svoj potencijal i postanu šampioni u digitalnoj ekonomiji sutrašnjice

Nordeus ulaže tri miliona dolara za pokretanje fondacije posvećene podršci obrazovanju
Copyright

Gejming kompanija Nordeus osnovala je fondaciju, sa početnim budžetom od tri miliona dolara, kako bi podržala razvoj obrazovanja u Srbiji. Nadovezujući se na ono što su druge organizacije i institucije već postigle u okviru obrazovanja, Nordeus želi dodatno da podrži razvoj kreativnosti i inovacija u školama, fokusirajući se na kvalitet učenja i upotrebu digitalnih tehnologija. Fondacija će nastojati da podrži interdisciplinarni pristup obrazovanju koji decu stavlja u središte obrazovnog procesa.

-Kvalitetno obrazovanje je osnova budućeg uspeha svakog deteta, ali i temelj održivog razvoja naše države i društva. Kao takvo, unapređenje kvaliteta obrazovanja koje razvija kompetencije, veštine i znanja potrebna za život u 21. veku, odgovornost je svih nas – rekao je Branko Milutinović, suosnivač i generalni direktor Nordeusa.

-Svojoj deci dugujemo obrazovanje koje će im doneti bolju budućnost, ovde u Srbiji.

Promo

Najveća investicija kompanije Nordeus do sada

Kompanija Nordeus do sada je ulagala u projekte podrške deci u ranim fazama života, od kampanje Bitka za bebe, kojom su opremljena neonatalna odeljenja širom Srbije kako bi bebe mogle da lakše započnu život, kroz razvojna savetovališta u domovima zdravlja, do saradnje sa UNICEF-om Srbija na kreiranju Halobeba aplikacije koja pomaže roditeljima u ranoj fazi razvoja njihove dece. Nordeus je za podršku najmlađima i njihovim roditeljima tokom proteklih 10 godina investirao više od milion dolara, a investicija od 3 miliona dolara u Nordeus fondaciju, biće najveća u istoriji kompanije.

U 2017. godini sa strateškim ciljem razvoja snažne i globalno konkurentne digitalne ekonomije, kao i podrške novim generacijama u pripremi za 4. industrijsku revoluciju, Nordeus je bio jedan od osnivača Inicijative Digitalna Srbija (DSI). Samo godinu dana kasnije, zajedno sa još sedam gejming kompanija, osnovao je Srpsku asocijaciju industrije video igara (SGA), neprofitnu organizaciju usredsređenu na razvoj nacionalne industrije video igara. Obe organizacije su osnovane sa vizijom poboljšanja kvaliteta života i rada u Srbiji, ali i uticaja na razvoj interdisciplinarnog učenja i algoritamskog razmišljanja u našem obrazovnom sistemu, kroz projekte kao što su Master 4.0, uvođenje specijalizovanih IT odeljenja u srednjim školama i programiranja u osnovnim školama.

Foto: Promo

-Ponosni smo na sve što smo postigli u prethodnoj deceniji, a sada želimo da se fokusiramo na budućnost, i da podignemo naše poslovanje i podršku razvoju našeg društva na viši nivo. Pokretanjem Nordeus fondacije želimo da podržimo stvaranja okruženja koje će deci omogućiti da svoje neograničene potencijale, interesovanja i talente otkriju i razviju, u igri i saradnji sa drugima. – dodao je Branko.

Nordeus nastavlja da radi na pozicioniranju Srbije na globalnoj mapi gejminga

Budućnost Nordeusa, a sa njim i Nordeus fondacije je uzbudljiva. Kako bi dugoročno bila u mogućnosti da podrži ambiciozne poslovne planove a i da još više podrži razvoj društva, Nordeus se udružuje sa jednom od najkreativnijih i najinovativnijih kompanija u industriji zabave, „Take-Two Interactive“. Kao priznanje za sav rad koji je u proteklih jedanaest godina uložen u kompaniju i globalni proizvod, Top Eleven, „Take-Two“ smatra da će se vodeći proizvod kompanije savršeno uklopiti sa igrama kao što su „Grand Theft Auto“, „Civilization“, „BioShock“ i posebno „NBA 2K“. Nordeus se pridružuje „Take-Two“ porodici jer dele viziju budućeg poslovnog razvoja kompanije iz Beograda, koja obuhvata razvoj igara i tehnologije za globalno tržište, kao i njenog uticaja na lokalnu zajednicu u Srbiji.

Pročitajte još:

-To su sjajne vesti za našu zemlju, naš grad i našu tehnološku zajednicu, jer je to potvrda uticaja koji možemo da imamo globalno kao kreatori i poslovni lideri iz Srbije -nastavio je Milutinović.

-U partnerstvu sa kompanijom „Take-Two“, bićemo još snažniji da se takmičimo na globalnom nivou, posebno na tržištima poput SAD-a i Kine.

Već više od jedne decenije, „Top Eleven“ povećava svoju globalnu publiku i uspeh, jer Nordeus stalno uvodi unapređenja i inovacije i kontinuirano privlače igrače širom sveta – dodao je Mihael Voroš, izvršni potpredsednik i šef Odseka za strategije i nezavisno izdavaštvo kompanije „Take-Two“. – Takođe je neverovatno uzbudljivo za „Take-Two“ što širimo svoje poslovanje u Srbiji i u tako živopisnom, lepom gradu kao što je Beograd. Talenti za nauku i inženjerstvo u Srbiji su na svetskom nivou, a kvalitet Nordeusovog tima svedoči o tome.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike