Kvalitet vazduha dobar posle eksplozije u "Slobodi": Blokiran prilaz fabrici, isključen gasovod

04.06.2021

08:52 >> 08:57

0

Vršeno je merenje kvaliteta vazduha, nije povećana koncentracija štetnih materija i građani mogu da budu spokojni, kaže šef Sektora za vanredne situacije

Kvalitet vazduha dobar posle eksplozije u "Slobodi": Blokiran prilaz fabrici, isključen gasovod
Copyright RINA

Šef Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Vuk Čaušić izjavio je danas da je kvalitet vazduha u Čačku dobar i bez povećane koncentracije štetnih materija posle serije detonacija do kojih je noćas došlo u fabrici namenske industrije “Sloboda” u tom gradu.

-Vršeno je merenje kvaliteta vazduha, nije povećana koncentracija štetnih materija i građani mogu da budu spokojni – rekao je Čaušić za TV Pink.

On je rekao da je po dobijanju informacije o eksploziji i nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina sa saradnicima krenuo na lice mesta, a prizor je opisao kao dramatičan.

-Bili smo veoma zabrinuti, čule su se ekspolizije, video se plamen, ali brzom reakcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije evakuisani su stanari iz okolnih stambenih objekata -kazao je Čaušić.

RINA

Naveo je da je pravovremeno blokiran pristupi fabrici, kao i magistralni put, a da je isključen i gasovod.

Kako kaže, najvažnije je da je 60 radnika fabrike “Sloboda” evakuisano i da niko nije povređen.

Pročitajte još

Čaušić je kazao da je u gašenju požara učestvovalo i 10 vatrogasaca Industrijske vatrogasne jedinice fabrike ””Sloboda””, kao i da je na licu mesta bio i gradonačelnik.

-Srećni smo što nema stradalih i povređenih -kazao je Čaušić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike