Dan policije: Pripadnici MUP-a položili zakletvu, predsednik Vučić odlikovao najhrabrije (FOTO/VIDEO)

20.06.2021

11:10 >> 13:33

0

Autor: A. B.

Svečanost u kojoj učestvuje više od 2.000 policajaca mogli ste da pratite uživo uz 24sedam.rs

Dan policije: Pripadnici MUP-a položili zakletvu, predsednik Vučić odlikovao najhrabrije (FOTO/VIDEO)
ALEKSANDAR VUCIC/TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije održala se ove nedelje, na platou ispred Palate “Srbija”.

Na događaju kom je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, svečano je položilo zakletvu 1.337 pripadnika MUP-a koji su primljeni u radni odnos u poslednjih godinu dana.

Pročitajte još:

Sva dešavanja mogli ste da pratite uživo uz 24sedam.

Na početku, predsednik Srbije obavio je počasnu smotru uz pratnju ministra MUP uz taktove koračnice “Pozdrav komandantu”.

Posle svečanog defilea pripadnika MUP-a intonirana je himna Srbije “Bože pravde”.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da srpski policajac “neće nikome naneti poniženje”.

– Vi koji danas polažete zakletvu, dobro pazite na svaku reč! Čuvajte čast i obraz svakog čoveka pa i onog koji je čast i obraz izgubio. Oružje ćete koristiti samo kada morate, ali poniženje nećete naneti nikome. Izveli smo ljude da Srbija vidi ko joj čuva stan, ko joj dane čini mirnim. Izveli smo pred vas najmlađe, a dočekaćemo da ih zovemo najboljim!

Dan Policije / Printscreen RTS

Posle govora ministra policije, uručene su medalje za zasluge pripadnicima MUP-a.

Predsednik Srbije uručio medalje za hrabrost

Uručenje medalja za hrabrost / Printscreen RTS

Bronzanu medalju primio je vatrogasac Vojkan Pušica iz bataljona Prijepolje koji je rizikovao život koji je spasao troje povređenih koji su se sruvali u provaliju reke Lim.

Srebrnu medalju primio je Ivan Ristić iz odreda Žandarmerije koji je spasao iz bunara stariju osobu koja je bila u teškom stanju.

Zlatnu medalju primio je poručnik policije Nenad Čolić iz Vrnjačke Banje, on je savladao naoružanog napadača koji je pucao na pripadnike MUP.

Govor predsednika Vučića

Nakon dodele medalja, prisutnima se obratio predsednik Srbije:

– Velika mi je čast što mogu danas ovde da govorim i teško je govoriti posle ministra MUP jer uvek govori nadahnuto. Predsednik sam Srbije i svih njenih građana, ali isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda zbog toga što pripadamo istom rodu. Uvek ću se boriti da pomognemo srpskom narodu. Srbija mora da brine i o svom rodu, a nema ništa prirodnije, kao što volite decu i porodicu da volite svoju zemlju.

– Ničiji položaj na bilo kojem mestu u državi ne sme da vas spreči da obavljate zakon, a za vas je zakon jednostavan. Svi koji ga krše, bave se kriminalom, korupcijom moraju da odgovaraju. Tako ćemo imati poverenje građana – naglasio je predsednik Srbije.

– Ponosan sam na vas i veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu. Građanima poručujem da je policija tu da štiti prava svih građana Srbije. Hvala vam, hvala vašim porodicama, postaraće se država da živite sa manje problema, a molim vas da se predanim radom odužite državi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti