Jedinstveni u Evropi: Prvi festival od početka kovida kreće iz srca Šumadije

22.06.2021

16:55 >> 15:55

0

Autor: Maja Kostić

Ostalo je još samo dva dana do početka Arsenal festa, koji će otvoriti svoje kapije za trodnevni muzički program, posle duže od godinu dana zabrane masovni

Jedinstveni u Evropi: Prvi festival od početka kovida kreće iz srca Šumadije
Promo
Ostalo je još samo nekoliko dana do početka “Arsenal festa” u Kragujevcu. To je prvi festival u ovom delu Evrope, koji će otvoriti svoje kapije za trodnevni, celovečernji muzički program, bez distance i u punom kapacitetu, posle duže od godinu dana zabrane masovnih okupljanja.
Prema rečima organizatora, svako ko bude želeo, moći će da ga poseti bez ikakve bojazni po sebe i okolinu, a portal “24sedam” otkriva pod kojim uslovima, a uzevšu u obzir epidemiju koronavirusa u zemlji, koja nije još odjavljena.
Uslovi
Posetioci koji su potpuno vakcinisani, moći će na ulazu na festival da pokažu potvrdu o izvršenoj imunizaciji. Takođe, ulaz je otvoren za posetioce koji imaju potvrdu da su testirani PCR ili antigenskim testom, kao i za posetioce koji su preležali koronu i imaju dokaz o postojanju antitela.
Za sve ostale posetioce, koji nisu vakcinisani ili nisu preležali koronu, organizatori “Arsenal festa” su obezbedili besplatno testiranje brzim antigenskim testovima, na osnovu kojih će moći da pristupe festivalskoj zoni.

Završni radovi, 24sedam/Maja Kostić

Bez ograničenja
– Na ovaj način, organizatori “Arsenal Festa” su omogućili posetiociama koncerte bez ograničenja i fizičke distance i pružili mogućnost svima da uživaju u programu. Trenutno je u toku priprema većeg broja lokacija u Kragujevcu, na kojima će posetioci moći da urade brze antigenske testove i u narednim danima će biti saopšten proširen spisak – pojašnjavaju organizatori festivala, koji se u srcu Šumadiji održava jedanaesti put.
Preporuka da se muzičari vakcinišu
Kako oni dodaju, preporuka je da i sami izvođači budu vakcinisani, ali i da su upućeni u to da je veliki broj muzičara već revakcinisan, te da i za njih ne postoji bojazan od zaražavanja virusom korona.
Ovogodišnji “Arsenal fest” svojim održavanjem, kako dodaju, nakon godinu dana pauze zbog epidemiološke situacije, šalje celom svetu poruku o povratku Srbije u normalu.
– Višemesečno poštovanje i pridržavanje mera, kao i visok stepen kolektivne imunizacije, rezultirali su otvaranjem festivala i muzičkih nastupa u Srbiji, a “Arsenal fest” 24. juna otvara svoja festivalska vrata za sve posetioce – ističu.
Novine
Publika koja željno i sa nestrpljenjem iščekuje kako sam festival, tako i taj osećaj da je ponovo sve “normalno”, uživaće i u nekim novinama koje su organizatori pripremili želeći, kako kažu, da upotpune osećaj i doživljaj festivala buduć ida se oni u Srbiji nisu održavali duže od godinu dana.

Završni radovi, 24sedam/Maja Kostić

Podsetimo, zbog loše epidemiološke situacije, prošlogodišnji jubilarni deseti po redu “Arsenal fest” nije organizovan u “Kneževom arsenalu”. Ove godine, prema procenama organizatora, očekuje se između sedam i osam hiljada posetilaca po večeri.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti