Mame preživele maturu: Uf, gotovo je! Da je stres, stres je!

25.06.2021

13:15 >> 13:16

0

Autor: Radmila Briza

Maturanti su danas u 11 sati odahnuli kada je i poslednji, kombinovani test bio završen

Mame preživele maturu: Uf, gotovo je! Da je stres, stres je!
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Gotova je matura! Jutros je bio završni, kombinovani test, a posle maternjeg i matematike. Naravno, u kaćama svršenih osmaka opsadno stanje trajalo je mnogo pre prvog testa u sredu. Očekivano, mame su najviše odahnule, pa deca, tate i čitava familija.

Čekajući rezultate

Od mature ostalo je da se sačekaju rezultati i vidi ko je u koju školu upao, a mame, koje su želele da ostanu anonimne, za „24sedam“ prenose utiske poslednja tri dana.

– Konačno je gotovo! Ja sam mirna već tri dana. Moji momci su mi rekli da će sve biti u redu i ja sam ih poslušala. Kažu da su sva tri testa uradili super. Ne sumnjam da su se „bolje udali nego što su se nadali“. Ali, sačekaćemo rezultate – kaže nam Z.A. iz Beograda.

Ona je imala čak dva maturanta u isto vreme, svoje blizance.

Maturanti iz beogradske Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”, 24sedam/I.Kranjčević

Životni test

Mama maturantkinje Mina R. dodaje:

– Uf, gotovo je! Da je stres-stres je! Uostalom, svaki test u životu nosi dozu odgovornosti, a ovaj posebno jer deci od rezultata zavisi upis u željenu školu. Sada gledamo ispred sebe, čekamo preliminarne rezultate i planiramo listu želja – priča nam ta mama i dodaje:

Pročitajte i:

– Samo da moja ćerka pregura upis u željenu školu i onda zaista možemo da odahnemo. I dalje mislim da je završni ispit preobiman. Čemu ocenjivanje u osnovnoj školi, ako treba još jedan test da prođu. Pristalica sam prijemnih za određene škole, kako bi se selektovala deca, koja jesu za određene profile od one koja to nisu. Na ovaj način, neko ko je za društvene nauke sebi umanjuje šansu za upis zbog slabijeg vladanja prirodnim naukama. Ali, šta je tu je. Idemo dalje – sleže ramenima ona.

Naša sagovornica dodaje da će celo jedno životno poglavlje, koje se zove osnovna škola, sada biti zamenjeno odrastanjem u srednjoj.

-Detetu govorim da je pred njima divan period, druženje, prvo zaljubljivanje, ali i saznavanje i izbor izbor buduće profesije – zaključuje ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike