Devojčica je rekla "molim te" i potonula: Ispovest Aleksandra o drami na bazenu

02.07.2021

06:30 >> 08:05

0

Beograđanin Aleksandar M. je sprečio još jednu tragediju na kupalištima u Srbiji

Devojčica je rekla "molim te" i potonula: Ispovest Aleksandra o drami na bazenu
Copyright Foto: Profimedia

Odjednom je podigla ruke i nestala, odmah sam doplivao do nje i izvukao je, bila je sva modra – priča Aleksandar M. o drami na jednom kupalištu u Beogradu.

Rekla mi je tiho “molim te” i sa podignutim rukama potonula! Ubrzo se našla na dnu bazena. Kada sam je izvukao bila je modra i uplašena.

Ovim rečima je za “Kurir” opisao je dramu Beograđanin Aleksandar M. koji je sprečio još jednu tragediju na kupalištima u Srbiji. On je u poslednji čas spasao devojčicu (11) koja se umalo nije udavila.

– Igrao sam se s decom u bazenu u jednom prigradskom beogradskom naselju. Bila je velika gužva, buka i dečji glas odzvanjao je na sve strane. U tom trenutku bio sam u vodi sa svojom decom. U daljini sam zapazio devojčicu, čudno me je gledala. Nešto mi nije dalo mira. Pogledao sam je opet. Sreli su nam se pogledi, bila je uplašena – kaže Aleksandar M. i nastavlja:

– Odjednom je podigla ruke, rekla mi “molim te” i potonula! Video sam kako tone, užas! Doplivao sam nekako do nje kroz svu onu gužvu, a ona je već bila na dnu bazena. Bio sam priseban, izvukao sam je na površinu. Nikada neću zaboraviti taj trenutak i olakšanje koje sam doživeo. Bila je modra, nagutala se vode jedva je dolazila do vazduha. Ali bila je živa i svesna! Kada je posle izbacila vodu, tresla se i rekla mi bojažljivo “hvala”. Sve to se dogodilo za nepunih pet minuta. Mojoj sreći nije bilo kraja! On je dodao da nakon toga nije mogao da se smiri i da je bio van sebe.

– Svaki dan slušamo kako se neko dete udavilo. Zaista je sve ovo stresno. Drago mi je što sam uspeo nekog da spasim – kaže Aleksandar.

Poslednje dane juna obeležila su brojna utapanja na srpskim rekama, jezerima, ali i bazenima.  Nažalost, među njima je najviše mališana i mlađih osoba.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike