Najnoviji korona presek: I dalje ispod 100 novozaraženih, preminula četiri pacijenta!

03.07.2021

13:02 >> 13:03

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove infromacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: I dalje ispod 100 novozaraženih, preminula četiri pacijenta!
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 79 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula četiri pacijenta.

Testirano je 6.887 osoba.

Na respiratoru je 8 pacijenata.

Juče je u Srbiji na koronavirus testirano 8.065 osoba, od kojih su bile pozitivne 74 osobe. Preminule su četiri osobe. Na respiratorima je bilo 11 pacijenata.

Virusolog i mikrobiolog dr Milanko Šekler izjavio je da nije bilo neočekivano da će delta soj koronavirusa stići u Srbiju.

– Igrom slučaja je epidemiološka služba naišla na obolele koji su mogli da budu sumnjivi, da su mogući nosioci delte. Ti uzorci su stigli kod nas, kolega je istog dana uradio analize i odmah smo objavili rezultate. Dva uzorka su u pitanju, nije to bilo neočekivano, ko zna da li su to bili prvi zaraženi tim sojem – rekao je on.

Pročitajte još:

Dr Šekler je naglasio da je potrebna manja količina virusa da bi se neko zarazio, što znači da čak i kod kratkog sedenja sa nekim ko je zaražen postoji mogućnost infekcije. On je dodao da je važno znati i to da su vakcinisani građani zaštićeniji od onih koji nisu vakcinisani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike