Nevreme iz Hrvatske stiže u Srbiju: Najnovije upozorenje RHMZ, očekuje se oluja u narednih sat vremena!

01.07.2024

19:24

0

Sa novim upozorenjem oglasio se u 18 i 45 Republički hidrometeorološki zavod

Nevreme iz Hrvatske stiže u Srbiju: Najnovije upozorenje RHMZ, očekuje se oluja u narednih sat vremena!
Copyright Profimedia Pixabay

U Srbiji je danas bio tropski dan, ali nas prema najavama meterologa već večeras čeka žestoka oluja koja se trenutno nalazi iznad zapadnog dela Balkanskog poluostrva.

Sa novim upozorenjem oglasio se u 18 i 45 Republički hidrometeorološki zavod.

- Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, lokalnom pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova, sa područja Hrvatske i severnih delova BiH, u zapadnoj visinskoj struji premešta se ka Bačkoj i Sremu i prvi intenzivniji grmlјavinski procesi očekuju se u narednih sat vremena - piše u hitnom upozorenju RHMZ.

Podsećamo, i MUP je objavio upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije, kako bi hitno preduzeli preventivne mere.

Freepik
 

- Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vodeći se najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, hitno su obavestili Mačvanski i Kolubarski okrug da proslede upozorenje gradskim i opštinskim štabovima, kao i da vatrogasci- spasioci vrše obilazak stanovništva sa akcentom na potencijalno kritične tačke - piše u saopštenju MUP.

Takođe, obavešteni su i upozoreni Beograd, Sremska Mitrovica i Kragujevac, dok su svi ljudski i materijalno-tehnički resursi stavljeni na raspolaganje, u cilju spasavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni i da prate najave i instrukcije Republičkog hidrometeorološkog zavoda i ostalih nadležnih organa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike