Stefanu je potrebna naša pomoć! Već osam godina bije najtežu bitku, vezan je za kolica, a čak 70 odsto tela mu je oduzeto

01.07.2024

11:11

0

Autor: J. B.

Od 2016. godine krenula je agonija....

Stefanu je potrebna naša pomoć! Već osam godina bije najtežu bitku, vezan je za kolica, a čak 70 odsto tela mu je oduzeto
Copyright Privatna Arhiva

Stefan Vasiljević (37) iz Kraljeva bio je do 2016. godine nasmejan mladić, pun elana, život je bio pred njim.

Međutim, te 2016. godine, Stefanu, tada dvadesetdevetogodišnjaku, apsolventu Medicinskog fakulteta u Kragujevcu dijagnostikovan je uznapredovali karcinom testisa sa višestrukim metastazama. I tada je krenula cela agonija...

Foto: Privatna arhiva
Jedan od teških dana - Odlazak sa majkom na hemoterapiju

Pored dugogodišnjeg lečenja hemioterapijom, tumor je metastazirao i na mozak. 

Nakon uklanjanja metastaze u avgustu 2018.godine, tumor se uporno vraćao još tri puta, tako da je Stefan za samo sedam meseci četiri puta podvrgnut visokorizičnim operacijama glave.

Potom su sve opcije lečenja koje je državno zdravstvo moglo da ponudi iscrpljene i Stefan i njegova porodica su bili prinuđeni da lečenje nastave privatno, od 2019. godine.

- Do sada smo se borili da ovaj trošak iznesemo samostalno, ali sve je teže. Lečenje traje evo već osam godina, a mesečni troškovi iznose prosečno oko 1.200 evra - rekla je Stefanova mama, Vesna. 

Situaciju dodatno otežava, kako nam je zabrinuta majka rekla, to što je Stefan mladić sa 70 odsto telesnog oštećenja.  - Leva strana mu je skroz paretična i ne može sam da se kreće. Vezan je za invalidska kolica, potrebna mu je tuđa pomoć i briga - objašnjava nam Vesna.

Iako su terapije jedno vreme pomogle i zdravstveno stanje se stabilizovalo, nalazi urađeni poslednjih meseci nisu bili optimistični. Snimak PET skenera i vrednosti tumor markera pokazali su da se bolest ponovo aktivirala

Foto: Privatna arhiva
Stefan u dvorištu porodične kuće sa majkom, sestrom bliznakinjom i njeno dvoje dece

Bazar u Kraljevu za pomoć Stefanu

Tokom aprila u Kraljevu, Stefanovom rodnom mestu, bio je organizovan bazar kako bi se prikupila pomoć za njegovo lečenje. 

Njemu je tada bilo potrebno da primi šest hemoterapija, svaka od njih košta blizu 200.000 hiljada dinara. Do sada ih je ukupno primio četiri, a ostale su još dve.

Upravo u ovom trenutku, Stefan je na putu za Beograd, da primi još jednu, koja bi trebalo da mu stabilizuje stanje, ali je njemu zbog njegove paralize i uznapredovale bolesti, pomoć potrebna konstantno.

Srbijo, Stefanu, sinu, bratu blizancu i dvostrukom ujaku potrebna je naša pomoć.

Broj humanitarnog računa kod NLB komercijalne banke za pomoć je:

Primalac: Stefan Vasiljević

Svrha uplate: Humanitarna pomoć za Stefana Vasiljevića

205-9011008374630-24

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike