Saobraćajna policija kontroliše poštovanje novih propisa za trotinete

17.06.2024

16:42

1

Zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka sankcionisano je šest vozača, zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige pet, dok su zbog neposedovanja identifikacione nalepnice sankcionisana dva vozača trotineta

Saobraćajna policija kontroliše poštovanje novih propisa za trotinete
Električni trotinet - Copyright Profimedia

Pripadnici saobraćajne policije, u narednom periodu kontrolisaće poštovanje novih propisa koji se odnose na vožnju električnim trotinetom, a koji predviđaju obavezu da ta vozila imaju identifikacionu nalepnicu i da vozači  koriste zaštitne kacige i svetloodbojne prsluke, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi u saopštenju objavljenom na Instagram nalogu MUP-a, tokom jučerašnjeg dana, kada su  nova pravila stupila na snagu, podneto je 13 prekršajnih naloga protiv vozača trotineta.

Zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka sankcionisano je šest vozača, zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige pet, dok su zbog neposedovanja identifikacione nalepnice sankcionisana dva vozača trotineta.

Jedan vozač isključen je iz saobraćaja, jer je upravljao trotinetom u stanju srednje alkoholisanosti, sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

"Budite odgovorni! Poštovanjem zakona ne izbegavate samo kaznu, to je važno prvenstveno zbog vaše lične sigurnosti. Čuvajte se i poštujte zakon", poručuju iz MUP-a.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike