Đurić: Novi Sad svake godine ulaže novac iz budžeta i u studentske stipendije

10.06.2024

17:51

0

Đurić je istakao da je zadovoljstvo pomagati najboljim studentima

Đurić: Novi Sad svake godine ulaže novac iz budžeta i u studentske stipendije
Copyright Instagram/milandjuric

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić poručio je danas, na svečanosti Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost i da zato Grad Novi Sad svake godine ulaže novac iz budžeta i u studentske stipendije.

U okviru svečanosti, zaključeni su ugovori sa novom generacijom stipendista Fonda i dodeljene zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda u školskoj 2023/2024. godini, među kojima je i Grad Novi Sad.

Đurić je istakao da je zadovoljstvo pomagati najboljim studentima i smatra da je to najproduktivnije ulaganje koje garantuje prosperitet i na posletku, kako je rekao, bolju budućnost grada i naše države, saopšteno je iz Grada Novog Sada.

- Grad Novi Sad je godinama partner Univerzitetu u Novom Sadu u stipendiranju darovitih studenata i mladih naučnika. Više od deset godina kontinuirano doniramo sredstva Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu - istakao je Đurić.

On je naveo da su počeli sa pet stipendija u iznosu od 14.000 dinara, kao i to da su danas došli do 20 stipendija u iznosu od 22.000 dinara. Poručio je da će i u buduće nastaviti da povećavaju, kako broj, tako i iznos stipendije.

- Trudimo se da naši mladi zaista imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje - zaključio je gradonačelnik.

Odlukom o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2023/2024. godinu, Grad Novi Sad je obezbedio stipendiranje dvadeset studenata u iznosu od 22.000 dinara mesečno po studentu.

Ukupna sredstva koja su planirana za stipendije na osnovu Ugovora o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Grada Novog Sada iznose 5, 28 miliona dinara.

Prisutnima su se obratili i rektor Univerziteta u Novom Sadu profesor dr Dejan Madić, predsednik Saveta Fonda za stipendiranje profesor dr Boris Popović, kao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branko Markoski.

Takođe, njima su se obratili i predstavnici kompanije NIS a.d, kompanije DDOR Novi Sad i JKP "Informatika" koji su kao i Grad Novi Sad, takođe dobili Zahvalnicu.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike