Srpkinja se zaljubila u "američkog pilota" preko Fejsbuka, a onda otkrila šokantnu istinu: "Devojke, pazite se - svima je ovo zajedničko"

05.06.2024

23:46

2

Srpkinja je u anonimnoj objavi na sajtu "Ispovesti" napisala da je navodno bila žrtva prevare iz koje se, na svu sreću, izvukla na vreme

Srpkinja se zaljubila u "američkog pilota" preko Fejsbuka, a onda otkrila šokantnu istinu: "Devojke, pazite se - svima je ovo zajedničko"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pronaći ljubav preko interneta danas je potpuno normalna stvar. Međutim, pre nego što se zaljubite i odlučite da zbog osobe sa one strane ekrana promenite život iz korena, najbolje je proveriti da li je taj neko stvaran. Jer, može se desiti da iza američkog princa stoji ni manje ni više nego nigerijski prevarant.

Identična situacija zadesila je jednu Srpkinju koja je u anonimnoj objavi na sajtu "Ispovesti" napisala da je navodno bila žrtva prevare iz koje se, na svu sreću, izvukla na vreme.

"Pre dva meseca dobila sam zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku od stranca - pilota, čoveka od 54 godine, vrlo ljubaznog, odmerenog, prijatnog. Javljao se svakodnevno, nenametljivim porukama, i ja sam se vremenom upustila u svakodnevnu, prelepu inspirativnu komunikaciju sa njim. Rekao mi je da živi u Americi i da je pilot. Zvao je video pozivima da ga vidim dok je u Londonu, Rimu, Barseloni, i naš odnos je postajao dublji, ozbiljan. Srela sam svoju srodnu dušu na Fejsbuku! A i pilot se zaljubio do ušiju u mene.

Bio je to učtiv, obrazovan, muževan muškarac za poželeti. Samo kad je bio na letovima nismo razgovarali. Želeo je da se udam za njega i rodim dete. Pripremala sam se za selidbu u Njujork. Zaljubila sam se u čaroliju koju je napravio. Hteo je odmah da dođe u Srbiju, ali sam ja odlagala za april jer sam želela sve da proverim i da budem sigurna. I znate li gde su me provere odvele? Do nigerijskog skamera (prevaranta). Navodno je upao u nevolju i tražio da mu pošaljem 5.000 dolara. Nisam! Budite oprezni!", napisala je anonimna devojka.

Profimedia
 

Iako su mnogi smatrali da se radi o izmišljenoj situaciji, bilo je i onih koji su međutim priznali da im se slična stvar desila.

"Ma da, sve to u dva meseca od zahteva? Zaljubila si se i imala želju da toliki put prevališ, da se udaš i rodiš dete? Majko moja pa ovo kao osmi razred drugo polugodište... I zašto bi uopšte iko prihvatao nepoznate ljude za 'prijatelje' nikad mi to nije bilo jasno?, "Zaljubiš se preko poruka u roku od dva meseca i spremala si se da odeš na drugi kontinent kod potpuno nepoznate osobe? Pa skamer je najmanja muka koja može da te snađe sa takvom pameću", "Zaljubila se mala u mogućnost bogatog života. Njujork, Barselona", "OK nije se desilo" pisali su oni kojima je fenomen nasedanje na prevare preko interneta.

"Zaštitni znak im je da pišu svakodnevno"

Ipak, javili su se i oni kojima su se slične situacije desile.

"Desilo mi se. Klasična prevara o kakvim se pisalo jedno 500 puta", "Meni se javio taj neki pacijent iz Afrike koji se predstavio kao Rumun- građevinski inženjer koji radi ni manje ni vise nego ozbiljne projekte po zapadnoj Evropi. Ali tačno vidiš da se dopisuješ sa automatom. Tražio moje slike da vidi ja mu pošaljem sliku neke američke pevačice. Mada je on meni slao mi poruke na Vocapu", "Ajoj, čim si počela pilot, ljubazan, odmah mi je bilo jasno da je lažni profil. Ima ih sad koliko hoćeš, na tome da ih izvoziš. Neki su i naši, sa Balkana. Ali zaštitni znak im je da se javljaju svakodnevno! To obavezno", pisali su oni koji su upoznati sa ovakvim prevarama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike