Đurđev: Kladionice i kockarnice kao ozbiljan izazov za naše društvo! Mladima moramo ponuditi alternativu!

03.06.2024

09:50

0

"Moramo mladima ponuditi alternativne vidove zabave i podrške kako bi izbegli put koji vodi ka kockanju"

Đurđev: Kladionice i kockarnice kao ozbiljan izazov za naše društvo! Mladima moramo ponuditi alternativu!
Ilustracija - Copyright Foto: Profimedia

Srbija se danas suočava s problemom velikog broja kockarnica i kladionica po glavi stanovnika, što je, prema rečima predsednika Srpske lige, Aleksandra Đurđeva, ozbiljan izazov za društvo. 

"To je ne samo nedopustiv, već i krajnje poražavajući podatak, jer je reč o pošasti koja višestruko razara naše društvo," izjavio je Đurđev.

Đurđev smatra da Srbija treba da krene putem zemalja koja su pre  potpuno zabranila rad kockarnica i kladionica. On ističe da kockanje i klađenje nisu samo zdravstveni problemi, već fenomeni koji mogu negativno uticati na materijalno stanje pojedinaca, uništavajući porodične i društvene veze, a često izazivaju i pojačan bes i agresivnost. 

Privatna arhiva
 

 

"Malo je reći da je kockanje i klađenje samo bolest, to je fenomen koji uništava ne samo čovekovo fizičko i psihičko zdravlje, već i materijalno stanje, uništavajući pritom porodične i društvene veze i izazivajući pojačan bes i agresivnost," podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige napomenuo je da je mlađa populacija, uključujući čak i srednjoškolce i osnovce, pod najvećim udarom kladionica i kockarnica. 

- Društvo u kome preko 90% stanovnika pripada nekoj od tradicionalnih crkava i verskih zajednica, a koje izričito osuđuju kockanje i klađenje, ne može sebi da dopusti postojanje istih," naglasio je on.

- Srpska liga poziva ne samo državne, već i verske i društvene činioce da zajedničkim snagama zaštitimo našu omladinu, jer bez nje nemamo budućnost. "Srpska liga zato poziva ne samo državne, već i verske i društvene činioce da zajedničkim snagama zaštitimo našu omladinu, jer bez nje nemamo budućnost," zaključio je Đurđev.

Đurđev je takođe naglasio važnost edukacije i prevencije kako bi se mladi ljudi osvestili o opasnostima kockanja i klađenja. 

"Pored zakonodavnih mera, ključno je raditi na edukaciji i prevenciji. Moramo mladima ponuditi alternativne vidove zabave i podrške kako bi izbegli put koji vodi ka kockanju," zaključio je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike