Ako putujete u Crnu Goru zaboravite na noćni provod, u Hrvatskoj se zabranjuju veća okupljanja

23.07.2021

10:56 >> 11:02

0

Autor: R.M./Tanjug

U Crnoj Gori već od ponedeljka se očekuje višednevno zatvaranje noćnih klubova i diskoteka, a oštrije mere biće i u Hrvatskoj

Ako putujete u Crnu Goru zaboravite na noćni provod, u Hrvatskoj se zabranjuju veća okupljanja
Pixabay

Turisti iz Srbije koji se ovih dana nalaze na letovanju u Crnoj Gori i Hrvatskoj, ili imaju nameru tamo da idu, mogu ovih dana da očekuju pooštravanje mera zbog sve većeg broja zaraženih od korone.

Crnogorski mediji danas spekulišu o tome da bi već od ponedeljka, 2. avgusta, moglo da dođe do privremene zabrane rada noćnih klubova i diskoteka na otvorenom i zatvorenom.

Zabranjuju se žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru, objavile su “Vijesti”.

Pročitajte još:

U fokusu Uprave za inspekcijske poslove biće kontrola okupljanja na otvorenom i izvođenje muzike uživo u baštama lokala. Ukoliko se nastavi trend kršenja, razmotriće se njihovo ukidanje ili dodatno ograničavanje, piše list.

Inače, s većim brojem turista u Hrvatskoj povećava se opasnost od širenja zaraze, a šef Kriznog štaba Davor Božinović rekla je da će se mere odnositi na jadranski region koji je u narandžastoj zoni.

– Brojevi rastu i moramo da uradimo nešto kako bi sprečili da se neki događaji ne pretvore u superširenje. Siguran sam da ako to bude poštovano, letovanje može da se nastavi najnormalnije, ali pod kontrolom.

Pročitajte još:
EU digitalna kovid potvrda biće glavni kriterijum.

Što se svadbi tiče, one takođe imaju epidemiološki okvir i ne dozvoljavaju više od 300 ljudi, dok će odlazak na sportska takmičenja biti dostupna samo za one koji imaju kovid potvrdu. To znači da je građanin vakcinisan, ili da ima negativan test ili da je preležao koronu.

Hrvatski portak Index objavio je da će od ponedeljka važiti nove epidemiološke mere koje podrazumevaju smanjen broj okupljanja osoba bez kovid potvrde na 15. Portal dodaje da će biti određen i maksimalan broj ljudi koji mogu biti prisutni na nekom okupljanju, bez obzira na to imaju li svi kovid potvrdu.

Prema još uvek važećoj odluci koja važi na nivou države, bez kovid potvrde se može okupljati 100 ljudi, piše portal i dodaje da će ograničen broj važiti za privatna okupljanja, ali i za svadbe na kojima zvanice nemaju kovid potvrde.

Nacionalni štab očekuje veći nivo odgovornosti kod odobravanja raznih manifestacija, a oko procene da li je neki događaj rizičan moraće da se usaglase lokalni i županijski štabovi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti