Kolaps na prelazu Reske- Horgoš 2! Naše kamiondžije čekaju da uđu u Srbiju do tri dana, kolona duga 7 kilometra: "Hoćemo kući" (FOTO)

18.05.2024

17:58

0

Autor: M. Vu.

Kamiondžija Milovan Tomić je na granični prelaz stigao sinoć i išao je iz Slovačke

Kolaps na prelazu Reske- Horgoš 2! Naše kamiondžije čekaju da uđu u Srbiju do tri dana, kolona duga 7 kilometra: "Hoćemo kući" (FOTO)
Kolaps na prelazu Reske - Horogoš 2 - Copyright 24sedam/Radovan Marković/M.T.

Potpuni haos vlada na graničnom prelazu sa Mađarskom, Horgoš 2 – Reske! Naše kamiondžije čekaju dva tri dana da uđu u našu zemlju, kolona teretnih automobila je duga i do 7 kilometara, a danas u toku dana je umalo došlo do incidenta jer su pojedini vozači izlazili iz kolone i išli preko reda, saznaje 24sedam.

Kako nam je rekao kamiondžija Milovan Tomić, on je na granični prelaz stigao sinoć i išao je iz Slovačke. Međutim, ne zna se kada će ući u Srbiju.

- Čekam od sinoć. Ceo dan smo u redu i prema mojoj proceni u našu zemlju ću ući tek sutra ujutru. Trenutno sam na dva kolometara pre prelaza, a iza mene je nepregledna kolona. Svi smo umorni, nenaspavani i nervozni. Svi želimo da idemo kući. Kako sam načuo, problem je u tome što neko ne radi svoj posao. Ili na Horgošu, ili na prelazu Reske je zastoj. - kazao nam je vozač.

Tomić je danas bio svedok i nekoliko incidenta koji su se dogodili dok je čekao u redu.

- Nekoliko vozača kamiona nije želelo da čeka, pa su izašli iz kolone i išli suprotnom trakom. Umalo nije došlo do fizičkog obračuna, a video sam i da je dolazila policija. Niko od nas ne zna kada ćemo stići na red. Možemo samo da pretpostavimo. Naši vozači voze po celoj Evropi i svi su mnogo umorni.

Danas se situacija pogoršala jer su i vozači automobila nestrpljivi. 

- Horgoš ulaz u Srbiju je u haosu. Gužva, kamioni, putnička vozila, sve pomešano- Ko može neka zaobiže u širokom luku.- savetuje vozač.

Da zlo bude veće granični prelaz Reske - Horgoš 2 radi do 23 časa.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike