Otac Angeline Aćimović najavio da će devojčicama biti poklonjeno 50 haljina za maturu kao uspomena na njegovu tragično preminulu ćerku

17.05.2024

16:33

0

Aćimović ističe da je izuzetno srećan jer će na desetine devojčica nositi kreacije njegove, tragično preminule ćerke i navodi da je zbog toga ponosan

Otac Angeline Aćimović najavio da će devojčicama biti poklonjeno 50 haljina za maturu kao uspomena na njegovu tragično preminulu ćerku
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Otac ubijene devojčice u "Ribnikaru" Angeline Aćimović, Anđelko Aćimović rekao je danas da će "Fondacija Angelina" pokloniti 50 haljina devojčicama za matursko veče, od čega će 35 biti za decu bez roditeljskog staranja, a ostale će biti poklonjene Angelininim drugaricama.

Aćimović ističe da je izuzetno srećan jer će na desetine devojčica nositi kreacije njegove, tragično preminule ćerke i navodi da je zbog toga ponosan, kao i da za njega rad u fondaciji predstavlja satisfakciju i zadovoljstvo.

"Uteha je za nas nedostižna. S njom prosto moramo da naučimo da živimo, i mi i svi roditelji. Smisao i način kako da se borite s tim je upravo ono što smo mi našli kao način da se borimo za sadašnju decu i buduću, kroz rad u Fondaciji, ali kroz sav taj rad, ona je uvek pored nas i uvek postoji. S obzirom da znamo da je ona anđeo kao i ostala dečica, znamo da nam ona pomaže kroz sve što radimo i znamo da je tu, da je najbolji kritičar i pomoćnik", rekao je on u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

24sedam/Goran Sivački
 

Najavio je reviju koja će se održati 1. juna u 18 časova u TC "Galerija" i pozvao sve zainteresovane da prisustvuju, a događaj će uveličati muzička grupa iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koja će tada imati nastup.

"Naravno, bavimo se i dosta ozbiljnijim stvarima, ali je u centru svega Angelina i njene haljine. Da nije toga bilo, ne bismo imali ni snage, ni ideje da radimo to što sada radimo, a radimo jako ozbiljne stvari, poput konferencije za knjigu "Digitalna higijena", koja govori o ukazivanju na opasnost koju društveni destruktivni pokreti, kroz razne načine preko interneta, imaju na našu omladinu ali i starije", istakao je on. 

24sedam/Goran Sivački
 

Prema njegovim rečima, postoje brojne destruktive grupe i pokreti koji, kako je rekao, prete deci i privlače ih u svoje redove zbog čega je važno da se ujedine zaposleni u državnoj strukturi i ljudi iz civilnog sektora, kako bi se uveli zakonski okviri koji bi zaštitili najranjivije, a to su deca.

"Postoji 20 opasnih grupa, od kojih je najopasnija grupa "školskih pucnjava" koja se naziva "columbining". Dobila je naziv po prvoj masovnoj pucnjavi u Americi. Obično su tu žrtve deca koja nemaju empatiju, koja su sklona tom pubertetskom buntovništvu. Algoritam prepoznaje njihovo raspoloženje i bilo kojim klikom na sličan sadržaj, vi ste u njihovom sistemu, a onda sistemom levka, od 200 hiljada takvih, naprave nekoliko ubica koji stopostotno rade", rekao je Aćimović. 

Kaže da su roditelje žrtva kontaktirali predstvnici nekih od svetskih i evropskih insitucija jer, kako kaže, vide određenu vezu takvih pokreta sa tragedijom koja se desila u O.Š. "Vladislav Ribnikar" i dodao da smatra da zakonom treba zabranuti destruktivne grupe i pokrete.

Kada je reč o Memorijalnom centru, Aćimović kaže da je zajednički stav roditelja ubijene dece da u školi treba da bude obeležen memorijalni deo i navodi da su svi saglasni u želji da on bude "živ", kao i da se u njemu održavaju radionice.

24sedam/Goran Sivački
 

Govoreći o suđenju dečaku ubici, kao i njegovim roditeljima, istakao je da je svaka sednica suda dodatna traumatizacija.

"S obzirom na odnos porodice malog zločinca koji su zajedno sa svojim advokatskim timom zauzeli stav da pokušaju da izazovu sažaljenje i da prikažu sebe kao divnu porodicu i da se čude zašto je to i kako moglo da se desi. Oni su trebali da se pojave kao normalni ljudi, da nađu način da zaista izraze iskreno saučešće i da ponude neku saradnju u vezi sa tim da pomognu. To bi bilo ljudski i svi bi to prihvatili na normalan način, ali to je potpuno izostalo", rekao je on i dodao da smatra da treba što pre doneti predlog da deca starija od 10 godina odgovaraju za teška krivična dela, kao što su ubistva i terorizam.

Podsetio je i na pomoć koju je roditeljima nastradale dece pružio predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić navodeći da je platio troškove sahrana, te da je svakoj porodici pomogao finansijski. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike