Danas pljuskovi sa grmljavinom i olujni vetar, u delu zemlje na snazi crveni meteo-alarm

17.05.2024

06:28

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 17 na istoku zemlje do 26 stepeni na zapadu

Danas pljuskovi sa grmljavinom i olujni vetar, u delu zemlje na snazi crveni meteo-alarm
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Danas će u Srbiji, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda biti promenljivo oblačno i vetrovito. Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku sa slabom kišom, a na severu sa sunčanim intervalima.

Posle podne u Vojvodini lokalni pljuskovi sa gmrljavinom, dok će u ostatku zemlje pljuskovi biti izolovana pojava. Vetar umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine.

Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju. Na zapadu i jugozapadu vetar od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 17 na istoku zemlje do 26 stepeni na zapadu.

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 17. maj

 

Zbog udara vetra jačih od 28 m/s, lokalne pojave grmljavine i količine padavina, na snazi će biti crveni odnosno žuti meteoalarm.

U subotu u većem delu suvo i toplije sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 24 do 29 stepeni.

U nedelju toplo, promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, osim na severu zemlje gde će se zadržati suvo vreme. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 11 do 17, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni. 

24sedam/Goran Sivački
 

 

U ponedeljak takođe promenljivo oblačno i nestabilno sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u Negotinskoj Krajini povremeno jak, severozapadni, posle podne u skretanju na jugoistočni i u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 24 do 28 stepeni.

Prema prognozi od 21. do 25. maja promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike