Danas će košava duvati i do 100 na sat, mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom

16.05.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna od 16 stepeni na istoku do 24 stepena na zapadu zemlje

Danas će košava duvati i do 100 na sat, mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na jaku košavu danas i sutra.

-U četvrtak i petak u Vojvodini, Podunavlјu i Pomoravlјu duvaće jak i olujni jugoistočni vetar - košava sa najjačim udarima na jugu Banata (oko 28 m/s, odnosno oko 100 km/h). Na području Beograda biće oko 17 m/s (oko 60 km/h). Slablјenje košave očekuje se u petak uveče i tokom noći između petka i subote, najavio je RHMZ.

Danas će biti promenljivo oblačno, nestabilno i vetrovito vreme, mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, u košavskom području umeren i jak jugoistočni vetar koji će u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata imati udare olujne jačine. Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, od 24 do 28 m/s. 

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 16. maj

 

Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna od 16 stepeni na istoku do 24 stepena na zapadu zemlje. 

U petak promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u severnim i zapadnim predelima Srbije, kao i na jugoistoku zemlje. Vetar umeren, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima preko 28 m/s (100 km/h).

RHMZ printscreen
meteo-alarm za 17. maj

 

Uveče i tokom noći vetar će biti u slabljenju. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša dnevna od 20 do 26 stepeni, u Negotinskoj Krajini od 15 do 17 stepeni.

Zbog udara vetra na snazi će biti crveni meteoalarm.

U subotu u većem delu suvo i toplije sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab promenljiv. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 24 do 29 stepeni.

U nedelju toplo, promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, osim na severu zemlje gde će se zadržati suvo vreme. Vetar slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, a najviša dnevna od 24 do 30 stepeni.

Prema prognozi za period od 20. do 24. maja promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Za vikend i početkom naredne sedmice toplije, u većini mesta od 25 do 30 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike