Mirovnjaci pod srpskim šlemom: Naša vojska se sprema za Liban (FOTO)

11.05.2024

15:07

0

Jedinica uvežbava taktike, tehnike i procedure za izvršavanje zadataka u Libanu

Mirovnjaci pod srpskim šlemom: Naša vojska se sprema za Liban (FOTO)
Copyright Tanjug

Pešadijska četa iz sastava Treće brigade kopnene vojske određena za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu realizuje, u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac", drugu fazu obuke za učešće u ovoj misiji Ujedinjenih nacija.

- Reč je o jednom od segmenata višemesečnih priprema koje profesionalni vojnici i starešine Vojske Srbije prolaze pre upućivanja u zonu operacije, kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Nakon individualne taktičke i vatrene obuke, realizovane u prvoj fazi osposobljavanja, jedinica sada uvežbava taktike, tehnike i procedure za izvršavanje zadataka koji je očekuju u Libanu, kao što su obezbeđenje kontrolnih punktova, pratnja konvoja i kontrola masovnog okupljanja. Taktički zadaci i supozicije koje pripadnici jedinice rešavaju su u potpunosti prilagođeni situacijama u kojima se mogu naći u zoni operacije.

Obuka čete se završava krajem meseca realizacijom taktičke vežbe, na kojoj će biti proverena osposobljenost jedinice za angažovanje u sastavu Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu. Učešće jedinice Vojske Srbije ranga pešadijske čete u misiji u Libanu započelo je 2013. godine, a u ovoj mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija se trenutno nalazi i naš vod za zaštitu snaga, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike