Najnoviji korona presek: Blagi pad novozaraženih!

25.07.2021

13:02

0

Autor: Nikola A.

Pratite najnovije informacije o koronavirusu u državi

Najnoviji korona presek: Blagi pad novozaraženih!
Copyright

U prethodna 24 sata koronavirus potvrđen je kod 199 osoba, od 6.157 testirane. Preminuo je jedan pacijent, a na respiratoru se nalazi devet osoba.

Dan ranije, prema podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je na koronavirus testirano 8.596 osoba, od kojih je pozitivno bilo njih 249. Nažalost, preminulo je pet pacijenta, dok je na respiratorima bilo devet osoba.

Prošle 2020. suvi kašalj i groznica bili su jasni simptomi kovida 19. Međutim ako se se još javi glavobolja i bolovi u udovima – onda je to bio jasan slučaj gripa. Kijavica, curi nos i upala grla – na sreću samo prehlada. Na ovaj način – grubo pojednostavljeno – moglo se opisati tumačenje simptoma na početku pandemije.

A onda se pojavio gubitak mirisa i ukusa – jasna indicija za infekciju Sars-KoV-2. I to još uvek važi.

Pročitajte još:

Sa svim ostalim simptomima je drugačije. Oni su, da kažemo, pomalo fluidni. Pokušavamo da ih pronađemo pomoću biomarkera i prepoznamo obrazac na osnovu krvnih grupa. Uz to, mogu se razlikovati zavisno od toga da li je osoba s Kovidom već vakcinasana, da li se radi o nekom mutantu, da li je pacijent star ili mlad, dobrog zdravlja ili ne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike