Meteo-alarm se ne gasi do petka: Danas sunčano i toplo, ali već od sutra sledi preokret

30.04.2024

06:29

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 5 do 16, a najviša od 22 do 27 stepeni

Meteo-alarm se ne gasi do petka: Danas sunčano i toplo, ali već od sutra sledi preokret
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji će danas, u većem delu zemlje, biti pretežno sunčano i toplo, a na jugoistoku i jugozapadu Srbije promenljivo oblačno.

U planinskim predelima očekuje se retka pojava kratkotrajne kiše. Duvaće umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, naročito na planinama i u košavskom području, gde se lokalno očekuju i udari olujne jačine.

Najniža temperatura od 5 do 16, a najviša od 22 do 27 stepeni. Zbog udara vetra većih od 17 m/s na snazi će biti žuti meteo-alarm.

U sredu 1. maja u većem delu Srbije i dalje suvo i vetrovito uz duže sunčane intervale. Košava će biti najjača, ponegde i olujna, na jugu Banata, na širem području Beograda, u donjem Podunavlju i Pomoravlju. Lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska očekuje se posle podne na zapadu i jugu Srbije, a uveče i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima.

Najniža temperatura od 6 do 15, a najviša od 22 do 25 stepeni. Na snazi će biti žuti meteo-alarm zbog olujnog vetra i grmljavine.

RHMZ printscreen
 

 

Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom očekuje se u četvrtak. Vetar umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od 9 do 14, a najviša od 21 do 25 stepeni. Meteo-alarm će biti upaljen zbog udara vetra, grmljavine, ali i jake kiše.

U petak promenljivo oblačno, nestabilno i malo svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, koji lokalno mogu biti i obilniji. Vetar u slabljenju i skretanju na zapadni.

Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša od 18 do 22 stepena. Takođe zbog grmljavine i veće količine padavina upaljen će biti žuti meteo-alarm.

Prema prognozi za period od 4. do 8. maja, biće promenljivo i nestabilno vreme, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike