Ministarka zdravlja pozvala građane na reakciju: Ako vidite da neko otvara u vašoj zgradi nešto što liči na ordinaciju, odmah prijavite

23.04.2024

11:09

0

Ministarka je istakla potrebu za pooštravanjem uslova za dobijanje dozvole za otvaranje ambulante

Ministarka zdravlja pozvala građane na reakciju: Ako vidite da neko otvara u vašoj zgradi nešto što liči na ordinaciju, odmah prijavite
Copyright Profimedia

Danica Grujičić, ministarka zdravlja, izrazila je svoje mišljenje o slučajevima "lažnih lekara" i pozvala građane da budu pažljivi.

Ako primete da se u njihovoj zgradi otvara nešto što podseća na zdravstvenu ustanovu, trebalo bi da to prijave inspekciji ili Komunalnoj policiji kako bi se proverilo da li ta ustanova ima odgovarajuće dozvole.

Ministarka je istakla potrebu za pooštravanjem uslova za dobijanje dozvole za otvaranje ambulante. Pre nego što se izvrši bilo koja medicinska intervencija, pacijenti bi trebalo da potraže savet od lekara.

- Trebalo bi pooštriti uslove za dobijanje dozvole za otvaranje ambulante, a pre bilo kakve intervencije pacijent bi trebalo da traži savet lekara - rekla je Grujičićeva.

Na televiziji Pink, Danica Grujičić je najavila da će Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" uspostaviti saradnju sa više zemalja, uključujući Kinu, Rusiju i Zapad. Takođe, planira se povratak proizvodnje svih vakcina.

Govoreći o vakcini protiv humanog papiloma virusa, ministarka je naglasila da je bezbedna i da je u Australiji doprinela iskorenjivanju raka grlića materice.

Danica Grujičić je takođe uputila kritiku lekarima koji negativno govore o vakcinama. Naglasila je da lekari imaju posebnu odgovornost kad se obraćaju javnosti, jer njihove reči imaju veliku težinu. Ministarka je podržala odluku države da obnovi Institut "Torlak" i demantovala priče o privatizaciji i nedostatku radne snage.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Pink

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike