Nove mere stupaju na snagu: Od sutra produženo radno vreme kafića i tržnih centara?

20.12.2020

16:03 >> 12:04

0

Autor: M.Vu

Radno vreme kafića, restorana i tržnih centara koje je trenutno ograničeno na radne dane od 9 do 17 časova, biće produženo do 23 časa

Nove mere stupaju na snagu: Od sutra produženo radno vreme kafića i tržnih centara?
24sedam/Katarina Mihajlović

Radno vreme kafića, restorana i tržnih centara koje je trenutno ograničeno na radne dane od 9 do 17 časova, biće produženo do 23 časa u onim mestima u kojima nije proglašena vanredna situacija, saznaje Mondo!

Prema pisanju Monda, ona mesta u kojima je proglašena vanredna situacija, takođe su pred popuštanjem mera, pa će tako kafići, restorani i tržni centri raditi do 21 čas. Međutim, ukoliko objekat poseduje baštu, moći će da radi do 23 časa.

Pročitajte još:

Međutim, za jednim stolom će moći da sede maksimalno dve osobe, osim ukoliko su u pitanju roditelji sa maloletnom decom, ili članovi istog domaćinstva.

Novo radno vreme trebalo bi da važi od petka 18. decembra.

U svim objektima ostaje na snazi obavezno nošenje maski, distanca od najmanje dva metra, u situacijama u kojima je ona moguća, ali i uvođenje korona redara, koji će biti zaduženi za kontrolu sproveđenja mera.

Kako Mondo saznaje, izmene će obuhvatiti i radno vreme pozorišta, bioskopa i muzeja, koji će moći da rade vikendom do 17 časova.

Podsetimo, nova sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra u 8 časova.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi